Det er ikke hver dag man blir beskyldt for å sette en hel bransje i vanry før lunsj, derfor føler jeg at det er på sin plass å komme med noen kommentarer til Magnus Ravlo Stokke sin mitraljøse av en kronikk rettet mot Eiendomsmegler.no.

Først og fremst: Eiendomsmegler.no er ikke eid av eiendomsmeglerbransjen. Det er en uavhengig anbudstjeneste drevet av et IT-firma fra Oslo. Joda, forretningsmodellen som ligger i bunn er naturligvis å formidle potensielle boligselgere til eiendomsmeglere. Skammer vi oss over det? Nei.

Selv om det er litt vanskelig å finne kjernen av kritikken til tekstforfatter Stokke i kronikken, dreier den seg i hovedsak mot kampanjen Eiendomsmegler.no for tiden kjører i sosiale medier og på boards i Oslo-området som heter «La meglerne by på deg». Nå skal det riktignok nevnes at selve innholdet i kampanjen er laget av kolleger fra bransjen som Stokke selv tilhører. Det stemmer altså ikke at det er eiendomsmeglerbransjen som står bak kampanjen. Der retter Stokke med andre ord baker for smed.

Nuvel. Vi står likevel inne for budskapet i kampanjen. Hvorfor? Fordi hele ideen bak Eiendomsmegler.no er å formidle eiendomsmeglere til potensielle boligselgere. Nordmenn er ikke flinke nok til å hente inn tilbud fra flere eiendomsmeglere, noe som gjør at alt for mange ender opp med feil megler til feil pris. Eiendomsmegler.no bidrar til at meglerne må strekke seg langt for å få kundene som benytter seg av tjenesten – noe som kun kommer boligselgerne til gode. Vi utnytter markedsmekanismer for å gi kundene best mulig pris både for boligen sin og for meglertjenestene.

Alle som har laget en reklamekampanje vet at det verste som kan skje er at den blir møtt med likegyldighet. Når Stokke tross alt bruker sin dyrebare fritid på å skrive en middels lang kronikk om en anbudstjeneste for salg av bolig må vi i hvert fall kunne fastslå at den har truffet en nerve. I all beskjedenhet viser resultatene som kampanjen har generert det samme.

Det skammer vi oss heller ikke over.