At eiendomsmeglere er i en egen klasse når det gjelder dårlig språk, bruk av klisjeer og totalt intetsigende ord og uttrykk når de prøver å trøkke en toroms på Frogner ned i gapet på noen som er på jakt etter noe helt annet, er en kjent sak.

Men at de klarer å bruke ord og bilde så feil som i reklamen for deres nye tjeneste, setter hele reklametekstforfatterbransjen i vanry. Skam dere. Seriøst.

Med caption «La meglerne by på deg» skal vi overbevises om å bruke anbudstjenesten som kun gjelder eiendomsmeglere.

Men hva mener de med at meglerne skal by på meg? Jeg skal jo ikke selge leiligheten min til meglerne? Det er ikke de som skal by? Altså, de må gjerne kjøpe den, men det er vel ikke forretningsidéen til eiendomsmegler.no?

«Eiendomsmegler.no kjøper leiligheten din! Vi er den første nettbaserte meglertjenesten som sparer deg for alt bryet med å selge. Vi kjøper leiligheten din. La oss by på deg».

Det er jo jeg som skal kjøpe en tjeneste av dem, så konseptet at de byr på meg er direkte feil. I forbindelse med kjøp og salg av leiligheter er det kun en gruppe som byr og det er de som faktisk skal kjøpe leilighet. Hvis jeg spør en kompis «har du bydd på leiligheten?» så mener jeg «har du fremlagt et bud med intensjon om å kjøpe leiligheten».  

Men vent, Magnus, kanskje de mener at de byr på noe, som i å spandere?

I så fall byr de på meg til noe eller noen. Hvem er det de tilbyr meg til? Jeg vil ikke bli gitt bort til et eller annet institutt som skal forske på dumme mennesker som skal selge leilighet? Eller enda verre: Skal de by meg bort til en gruppe hackere som trenger menneskevev for å lage verdens første organiske datavirus? Det er ikke greit for meg! Jeg mener det!

Nei, din tullebukk, de slåss om å tilby deg meglertjenester. «Vær så snill, Magnus, velg meg som megler! Pleasepleaseplease!» er det de egentlig mener.

Litt som de forhåpningsfulle mødre som i mellomkrigstiden sto ved oppslagstavlen utenfor Telegrafbyraaet i håp om å få en dags hyre for å skrive ut telegrammer. «Her Sir! Jeg kan både telegraf, morse og kartotek! Velg meg, Sir! Vær så snill, Sir, jeg har et halvt dusin barn hjemme med tubb!».

Eiendomsmegler.no byr ikke på noe som helst; de ber på sine knær om nye kunder i en desperat priskrig med identiske produkter.

For som vi vet så tilbyr alle eiendomsmeglere:

- annonsepakke på finn

- en «god fotograf» og en «sjempeflink stylist»

- database med sjempeinteresserte kunder

- det lille ekstra

De er som ribbe før jul – ni kroner kiloen på Rema 1000!

Hva sier dette bildet deg? Hvis du skal på besøk til Odd Karsten Tveit i første etasje og skal ringe på, hva tenker du når du ser fire klistremerker (fremtidig mikroplast) klistret over ringeklokka til naboen? Tipper du sier til Odd Karsten når du har fått et glass rødt i klypa «Hva skjer med naboen a'? Sliter med å få solgt eller?».

Og Oddemann bare «de har prøvd megler etter megler etter megler uten nytte. Tomt på visning. Prisen er senka fire ganger, men fortsatt ingen innom. Nå vurderer de å leie ut i påvente av bedre tider. Kanskje ta den av markedet frem til påske og få den ut når det er mer sol og man får vår-rushet i markedet. Men jeg vettafaen jeg.»

De som har laget denne annonsen burde skamme seg. Det er rett og slett for dårlig håndverk.

Hilsen en som alltid lager bra ting som fungerer for kunden, det være seg tv eller reklame. Eller tv-reklame. Har ikke EN ENESTE dårlig idé på CVen. Ikke én.

Får humor-slakt:

Eiendomsmegler.nos kampanje som går på Instagram og andre steder i disse dager får humoristisk slakt av tekstforfatter Magnus Ravlo Stokke.