Kjetil Try og resten av gjengen i Try kan slippe jubelen løs - igjen - for nå har de vunnet «Årets Reklamebyrå» i Byråprofil for 16. gang, og det helt uten opphold.

De siste årene har Try riktignok fått skjerpet konkurranse fra datterbyrået Pol om topplasseringen, men heller ikke i år klarte utfordrerne å vippe «uslåelige» Try ned fra tronen.

Se alle listene på Kampanje Premium: Her er alle vinnerne i Byråprofil 2018 (abo.)

- Jeg er veldig stolt over alle de flinke folkene jeg jobber sammen med, jublet Kjetil Try på scenen på Månefisken i Oslo torsdag kveld.

Han tok ikke seieren på forskudd da han tok plass i salen under Byrådagen i kveld.

- Det blir ingen vane. Fallhøyden blir større og større. Jeg går og venter på at Kampanje skal komme med overskriften «Try på trynet», sier Try foran kolleger og konkurrenter i byråbransjen.

Se videointervju med Kjetil Try (artikkelen fortsetter etter intervjuet):

Nye PR- og content-vinnere
Byråprofil gjennomføres av Kampanje i samarbeid med Kantar TNS. Resultatene ble avslørt på et eget event på Månefisken i Oslo. Her ble det kåret vinnere i alle kommunikasjonskategorier; reklamebyrå, PR-byrå, mediebyrå, teknologi- og designbyrå og content marketing-byråer.

Try forsvarte også posisjonen som «Årets Byrå», som går til det byrået med høyest poengscore i undersøkelsen, uansett kategori.

Les også: Lønnsfest for Try-partnere (abo.)

Kvelden bød også på et par overraskelser. Etter fem år på toppen, måtte Trigger se seg slått av Zynk som «Årets PR-byrå». VG Partnerstudio klarte bragden å slå Redink som «Årets Content-byrå».

Administrerende direktør Jonas Ibsen Brynildsrud i VG Partnerstudio er svært glad for prisen.

- Jeg ble faktisk overrasket. Vi har følt oss som «underdog», så dette var utrolig kult.

- Konkurranse pusher oss
Han spanderte noen rause ord til fjorårets vinner, Aller Media-eide Redink.

- De er vanvittig sterke konkurrenter. Konkurranse pusher oss, sier Partnerstudio-sjefen.

Det kom ingen protester fra påtroppende Ahead Group-sjef Per Engh Halvorsen og resten av Redink-gjengen i salen.

- Hva skal dere gjøre for å holde trykket oppe?

- Dette er i alle fall vanvittig god motivasjon, svarer Jonas Ibsen Brynildsrud. 

- Vi holder stand
«Årets Teknologi- og Designbyrå» heter igjen Netlife, og Red Media Consulting gjennomfører en hat-trick som «Årets Mediebyrå».

Den nye sjefen i Netlife, Fredrik Schjold, er fornøyd med at hans byrå nok en gang danker ut konkurrentene.

- Dette er fantastisk hyggelig, sier Schjold. 

Han merker seg at konsulentgigantene, som har varslet sin ankomst i markedet, ennå ikke er topp fem i kategorien for teknologi og design.

- Vi holder stand, sier han.

Red-jubel
Nils Røang og hans kolleger i Red slapp gleden løs da byrået for tredje gang ble utropt til beste mediebyrå av landets annonsører.

- Så utrolig deilig. Tusen takk til alle som jobber i mediebyrået vårt, sier Røang.

- Har innkalt til fredagspils.

Zynk har gjenerobret tronen i PR-kategorien. Partner og gründer Claus Sonberg og administrerende direktør Anniken Haugen Jebsen la ikke skjul på gleden da de mottok applaus på Månefisken kveld.

- Vi har sittet og ventet spent. Det er utrolig hyggelig å vinne, sier Haugen Jebsen.

Sonberg lover feiring. Han har tidligere uttalt at PR-byrået skal grave dypt i champagnekjelleren dersom Zynk maktet å klatre helt til topps igjen.

- Anniken har innkalt til fredagspils, sier han.

Byråprofil har vært gjennomført blant norske annonsører siden 1970-årene. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene. Dette er 29. gang Kantar og Kampanje gjennomfører undersøkelsen.