Her er alle vinnerne i Byråprofil 2018

Få hele oversikten over hvilke byråer som er Norges beste reklame-, medie-, PR-, tech- og content marketing-byråer.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Kjetil Try og resten av gjengen i Try kan slippe jubelen løs - igjen - for nå har de vunnet «Årets Reklamebyrå» i Byråprofil for 16. gang, og det helt uten opphold.

De siste årene har Try riktignok fått skjerpet konkurranse fra datterbyrået Pol om topplasseringen, men heller ikke i år klarte utfordrerne å vippe «uslåelige» Try ned fra tronen.

- Jeg er veldig stolt over alle de flinke folkene jeg jobber sammen med, jublet Kjetil Try på scenen på Månefisken i Oslo torsdag kveld.

Byråprofil gjennomføres av Kampanje i samarbeid med Kantar TNS. Resultatene ble avslørt på et eget event på Månefisken i Oslo. Her ble det kåret vinnere i alle kommunikasjonskategorier; reklamebyrå, PR-byrå, mediebyrå, teknologi- og designbyrå og content marketing-byråer.

Try forsvarte også posisjonen som «Årets Byrå», som går til det byrået med høyest poengscore i undersøkelsen, uansett kategori.

Kvelden bød også på et par overraskelser. Etter fem år på toppen, måtte Trigger se seg slått av Zynk som «Årets PR-byrå». VG Partnerstudio klarte bragden å slå Redink som «Årets Content-byrå».

«Årets Teknologi- og Designbyrå» heter igjen Netlife, og Red Media Consulting gjennomfører en hat-trick som «Årets Mediebyrå».

Byråprofil har vært gjennomført blant norske annonsører siden 1970-årene. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene. Dette er 29. gang Kantar og Kampanje gjennomfører undersøkelsen.

Byråprofil 2018Her ser du listen over de beste byråene i Norge

Plass Byrå Bransje Plass 2017
1.  Try Reklamebyrå (1)
2. Pol Reklamebyrå (2)
3. Anti Reklamebyrå (3)
4. Red Media Mediebyrå (8)
5. Starcom Mediebyrå (-)
6. Netlife Teknologi/design (4)
7. Apt Teknologi/design (7)
8. Carat Mediebyrå (-)
8. Kitchen Reklamebyrå (-)
10. Zynk PR-byrå (6)
10. Anorak Reklamebyrå (10)

I kåringen for «Årets Byrå 2018» er skåren for alle bransjekategoriene (reklame, PR, mediebyrå, teknologisi/designbyrå, samt contentbyrå) satt sammen og rangert.  

(-) betyr at byrået er nykommer på Topp 10.

Årets Reklamebyrå 2018Dette er Norges beste reklamebyråer

Plass Byrå Plass 2017
1. Try (1)
2. Pol (2)
3. Anti (3)
4. Kitchen (5)
5. Anorak (4)
6. We Are Live (10)
7. SMFB (6)
8. Los & Co (7)
8. Schjærven (8)
10. Per Høj (-)

Urangert: Dinamo, Ernö, Futatsu, McCann og Nord DDB.
Urangerte byråer er presentert i alfabetisk rekkefølge. 

Byråprofil 2018Årets Mediebyrå

Plass Byrå Plass 2017
1. Red Media Consulting (1)
2. Starcom (3)
3. Carat (4)
4. Mediacom (5)
5. Vizeum (5)

Urangert: Insight Communication, IUM, Mindshare, Mood Communication, OMD, Phd, RE: Media og Wavemaker. 
Urangerte byråer er presentert i alfabetisk rekkefølge. 

Byråprofil 2018Årets PR-byrå

Plass Byrå Plass 2017
1.  Zynk (2)
2. Trigger (1)
3. Geelmuyden Kiese (3)
4. Corporate Communications (-)
5. Apeland (4)
5. Burson Cohn & Wolfe (-)

Urangert: First House, Gambit og Nucleus. 
Urangerte byråer er presentert i alfabetisk rekkefølge. 

(-) betyr ny på topp 5.

Byråprofil 2018Årets teknologi/designbyrå

Plass Byrå Plass 2017
1. Netlife (1)
2. Apt (2)
3. Knowit (-)
3. Bekk (3)
5. Making Waves (5)

Urangert: Bouvet, Creuna, Halogen, Hyper Interakitv og SDG.
Urangerte byråer er presentert i alfabetisk rekkefølge. 

(-) betyr nykommer på Topp 5.

Byråprofil 2018Årets Contentbyrå

Plass Byrå Plass 2017
1. VG Partnerstudio (3)
2. RedInk (1)
3. Metro Branding (-)
4. Iprospect (-)

(-) betyr nykommer på topplisten.

Byråprofil 2018: Fakta om Byråprofil

  • Byråprofil har vært gjennomført blant norske annonsører siden 1970-årene. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene. I år er Byråprofil gjennomført av Kantar Media i samarbeid med Kampanje for 29. gang. Undersøkelsen inkluderer fem byråtyper; Reklame, PR, mediebyråer, content-/innholdsbyråer og teknologi/design.
  • Respondentene vurderer alle byråer under ett, og alle respondenter har således kunnet vurdere alle typer av byråer. Kun de som er involvert i kjøp av ulike typer byråtjenester, eller har god kjennskap til markedet, får vurdere byråer innenfor en gitt «byråklasse» som for eksempel reklamebyråer, mediebyråer etc.
  • Et byrå må ha minst 20 vurderinger for å komme med i rangeringen. Det er ingen grense for hvor mange byråer man kan vurdere. Kravet er som tidligere at man må kjenne godt/noe til et byrå for å kunne evaluere det. Det holder altså ikke å kun kjenne navnet på et byrå.
  • Totalt 60 byråer er med i målingen, og 51 byråer hadde nok antall vurderinger til å bli rangert. Byråene fordeler seg slik etter byråtype:
    16 reklamebyråer
    10 PR-byråer
    13 mediebyråer
    6 content-/innholdsbyråer
    15 byråer innen teknologi og design
  • Bak rangeringen i Byråprofil 2018 ligger 3071 byråvurderinger og over 15 355 svar.
  • Rangeringen gjøres med bakgrunn i en beregnet indeks bestående av byråenes omdømme og kjennskap i markedet hvor omdømme betyr desidert mest. Byråets omdømme følger Kantar sin globale og veldokumenterte tilnærming for denne type målinger og måles ved fem omdømmerelaterte spørsmål (TRIM). I tillegg vektes resultatene som ligger bak totalrangeringen i forhold til andelen kunder/ikke-kunder som har svart for hvert byrå.
  • Byråprofil er gjennomført i oktober 2018. Undersøkelsen er web-basert. I utvalget er det i år 263 besvarelser fra Norges største annonsører, samt medlemmer av Kommunikasjonsforeningen og IKT Norge.
  • Kriteriene for å bli målt i «Byråprofil» i 2018 er både objektive og subjektive. For å bli målt i «Byråprofil» har vi også i år operert med de tre samme kriteriene som tidligere. Inntektsgrensen er i år derimot hevet sammenlignet med tidligere år. For alle byråklasser utenom teknologi- og designbyrå må man ha hatt en byråinntekt på 25 millioner kroner eller mer siste kalenderår for å bli målt. For teknologi- og designbyrå er grensen for å bli målt 45 millioner kroner i byråinntekt. Alle byråer må ha lagt bak seg et helt driftsår (12 mnd). Byrået må ha synlige/ tydelige rikskunder i kundeporteføljen.

Her er alle vinnerne i Byråprofil 2018