Annonsørgiganten Tine har etter flere års samarbeid med We Are Live (WAL) nå tilknyttet seg byrået i en fast rammeavtale på leveranser av reklametjenester. Det vil si at WAL skal bistå Tine i konseptutvikling, design og produksjon av kampanjer i alle kanaler. 

Som en av Norges største reklamekjøpere nøyer Tine seg nemlig ikke med ett reklamebyrå. WAL er byrå nummer fire som leverer reklame til Tine. Fra før har Tine rammeavtaler med Try, Pol og McCann.

- Vi har jobbet med WAL i mange år, og har hatt avtaler med de innenfor gategoriene event og butikk. Men så ser vi at i medieverdenen vi lever i, går alle disse kategoriene inn i hverandre, og vi har i større grad også brukt de på andre prosjekter. Nå var det naturlig å formalisere et samarbeid som omfatter helheten, sier Kathrine Mo, markedssjef i Tine, til Kampanje. 

Les også: Dette er Norges største reklamekjøpere (abonnement)

- De utfyller byråene godt
Tidligere har WAL utviklet Tine-konsepter som «Krisesulten» for Go’Morgen, «The World of Jarlsberg» for Jarlsberg og«Dagdrøm» for Rislunsj.

- «Krisesulten» som de hadde i fjor mener jeg er et eksempel på en løsning som er veldig effektiv. De er mindre enn de andre byråene vi har, de er raske, og de er utradisjonelle. Dessuten tenker de nytt og annerledes om kanalbruk, så de utfyller de andre byråene godt, sier Mo. 

Saken fortsetter under bildet.

Markedssjef i Tine, Kathrine Mo, er blant Norges største reklamekjøpere. Foto: Ole Jørgen Bratland.

Har jobbet lenge og hardt
Det er de to kreative teamene Simen Frogner og Fredrik Bjørn, og Gerd Stangeland og Nina Bugge som skal jobbe med Tine.

Les også: Reklamestjerner til We Are Live

Byråleder Herman Mueller Stormyr sier han gleder seg til å videreutvikle Tine-merkene og bidra til innovasjon og nye forretningsområder. 

- Dette er en fin tillitserklæring. Vi har jobbet lenge og hardt for å bli en del av denne poolen med byråer. Tine er en kunde som matcher vårt kompetansesett ypperlig. Det er spesielt gøy at vi får denne avtalen etter at vi har jobbet med Tine i to år på prosjektbasis, jeg håper det gir en indikasjon på at de er fornøyde med jobben som er gjort, sier Mueller Stormyr. 

Tall fra Nielsen Media viser at Tine hadde en brutto reklameinvestering på 499,3 millioner kroner i 2017. Det gir dem en plassering i topp fem-listen over Norges største reklamekjøpere.