Denne helgen skrev Kampanje om et nytt samarbeid mellom Kygo og Telia der den verdenskjente, norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, sammen med telekomselskapet har utviklet den nye appen Soundmaker der brukerne kan lage sine egne hitlåter.

Den som førte partene sammen var daglig leder i reklame- og kommunikasjonsbyrået Los & Co, Jan Christian Fosseidbråten. Los & Co jobber til daglig med merkevaren One Call, som også er eid av Telia. Men har så langt ikke jobbet med Telia, som har Nord DDB som sitt reklamebyrå.

Til Kampanje i går sa sjefen for Telia Privat og Chess, Håkon Lofthus, at når muligheten først bød seg så slo de til. 

- At vi i Telia har jobbet med Los & Co i vårt Kygo samarbeid stemmer. Los & Co jobber primært med OneCall, men her dukket det opp en mulighet via Los & Co som vi alle mente passet svært godt med Telia merkevaren, sa Håkon Lofthus, til Kampanje søndag. 

Les også:Telia-topp om nytt Kygo-samarbeid: - Dukket opp en mulighet via Los

Han sier Telia er veldig fornøyd med den nye kampanjeideen og reklamefilmen som ruller over norske tv-skjermer og på kinoer i dag. 

Telia-topp:

Håkon Lofthus fikk merkevareansvaret for Telia og Chess i mars i år.

- Betyr ikke noe for DDB-samarbeid
Dermed løsner den nye ledelsen i Telia Privat de sterke båndene man har hatt til det som i dag heter Nord DDB. Helt siden rebrandingen fra Netcom til Telia har DDB håndtert de stadig mer teknologi- og musikkinspirerte kampanjene til den svenske telekjemepn.  Lofthus tok over som sjef for merkevarene Telia og Chess tidligere i år.

- Vi er veldig fornøyd med kampanjen og samarbeidet hittil med både Los & co og Kygo, men jeg vil påpeke at dette var et samarbeid relatert kun til denne kampanjen og betyr ikke noe for vårt samarbeid med DDB som vi har jobbet tett med lenge, sier han. 

Byttet markedsdirektør
I tillegg hentet Lofthus inn den tidligere strategiske direktøren til Carat, Ronny Kjeserud , inn som ny markedsdirektør for Telia.  Nå bekrefter de to at det også skal gjøre en byråpitsj i tillegg, men sier den beslutningen ble tatt før de to kom til bordet.

Noe av det første en markedsdirektør ofte gjør er å bytte reklamebyrå.

Les også: Carat-trio skiller lag – Kjeserud går til Telia

- Før jeg tiltrådde i stillingen som leder for Telia Privat i mars, og Ronny Kjeserud som markedsdirektør i teamet mitt i april, var det allerede igangsatt en byråevaluering fra Telia sin side - som vi fortsatt holder på med. Vi bytter ikke byrå på bakgrunn av at vi får inn en ny markedsdirektør alene, sier Lofthus.

Telias reklamekonto er stor og dreier seg om flere millioner kroner sannsynligvis opp mot ti millioner kroner i året. Telia vraket for to år siden sitt samarbeid med DDB i Stockholm uten at det fikk konsekvenser for det norske søsterbyrået.

- Fortsetter gjerne med Telia
Los & Co-sjefen Jan Christian Fosseidbråten sier Kampanje på spørsmål om han kunne tenke seg å jobbe mer med Telia? 

- Det kan vi bekrefte ja. Vi vil gjerne fortsette å jobbe med Telia, sier Fosseidbråten. 

Jobber med OneCall:

Daglig leder i Los & Co jobber til daglig med One Call-merkevaren. Nå kan det bli opprykk til hovedmerkevaren Telia for byråleder Jan Christian Fosseidbråten.