Etter at Telia mistet sin markedsdirektør Ole André Skarbøvik til RiksTV, har den gamle telegiganten jaktet en etterfølger. Nå er jakten avsluttet og den nye markedsdirektøren kommer fra mediebyrået Carat og heter Ronny Kjeserud.

Les også: Slutter som Telia-direktør - starter opp i RiksTV

- Det blir litt som å flytte hjemmefra, men allikevel komme hjem. Jeg hadde i utgangspunktet ingen intensjoner om å forlate Carat og Dentsu Aegis Network, men denne muligheten fra Telia dukker kun opp én gang i livet, og da valgte jeg å gripe den, sier Ronny Kjeserud, ny markedsdirektør i Telia.

I Carat har Kjeserud jobbet svært tett med Pelle Stensson og Stian Jansen. Sammen har trioen tatt byrået til topps i mediebyråmarkedet målt i omsetning og i 2015 ble byrået kåret til Norges beste mediebyrå sammen med Starcom på Kampanjes byråkåring «Byråprofil». Nå splittes trioen. 

Følte seg ikke forbigått
Endringene startet allerede i fjor høst da Pelle Stensson, som nyslått sjef for hele byrågruppen til Dentsu Aegis Network, pekte på Stian Jansen som sin etterfølger som byråleder i Carat. Den samme høsten innledet Kjeserud en prosess med Telia.

Les også: Stensson peker ut ny Carat-sjef – rykker til topps etter fem år

- Var jobben som byråleder i Carat noe du kunne tenkt deg?

- Nei, absolutt ikke og jeg har hatt den dialogen med Pelle Stensson tidligere dersom muligheten skulle by seg. For meg har det alltid handlet om å jobbe med faget og tettest mulig med kundene, sier han.

- Så du følte deg ikke forbigått?

- Nei, tvert i mot. Jeg tenkte det var et helt riktig valgt og hadde ingen intensjoner om å bytte jobb. Men da muligheten dukket var det vanskelig å takke nei.

- Dere har fått til mye sammen så hvordan blir det å skikke lag med Pelle Stensson og Stian Jansen?

- Det blir med blandede følelser. Vi har hatt et vanvittig bra forhold og fått til mye spennende. Som trekløver har det fungert helt utmerket og det kommer jeg til å savne, sier han.

Skal ta posisjoner:

- Det er morsomt å gå til en merkevare som heller vil ta en posisjon snarere enn å forsvare en posisjon, sier den nye markedsdirektøren i Telia, Ronny Kjeserud.

Skal jobbe videre med Carat
Men alle bånd kuttes ikke. For Telia er nemlig kunde med Carat i dag og Kjeserud sier han som ny markedsdirektør i Telia ikke har noen «intensjoner om å gjøre noe med den forbindelsen». Kjeserud er dermed godt bevandret i telekombransjen etter selv å ha jobbet med Telia som kunde og fra en tidligere jobb i Telenor.

- Det er en tøff og konkurranseutsatt bransje du går inn i?

- Det er en tøff utfordring, men det blir også veldig spennende, sier han.

I forrige skrev Kampanje om landets største annonsører målt i markedsbudsjetter og ikke overraskende er Telia godt plassert inne på «Topp 10» med et brutto reklamebudsjett, om en holder søk og sosiale medier unna, på 370 millioner kroner.

- Hvor mye spiller store markedsbudsjetter inn for en slik jobb?

- Det er viktig når en sier ja til en slik jobb at du får et visst handlingsrom. Men vel så mye handler dette om ambisjonene Telia har på det norske markedet. Selskapet har en vilje til å investere også utover markedsbudsjettet, sier han.

- I utfordrerposisjon
Til tross for sin størrelse mener Kjeserud at Telia-merkevaren er i «en utfordrerposisjon» i et marked og en bransje hvor det skjer ekstremt mye.

- Det som er spennende med Telia er at det er en merkevare i en utfordrerposisjon også skjer det så mye telekombransjen.

- Telia er store allerede så hvem skal dere utfordre?

- Telenor leder an i markedet og setter standard og er sånn sett en erkerival på det nordiske markedet. Men det er også andre man må se opp for. Det blir spennende å se på hva en aktør som Ice får til, også kan det dukke opp nye konstellasjoner som Get og TDC. Det viser at det er noe i gjære både hva gjelder oppkjøp og konsolideringer.

Kjeserud starter opp i Telia i starten av april og vil gå inn i selskapets ledergruppe som lede av administrerende direktør i Telia Privat, Håkon Lofthus.

- Jeg er svært fornøyd med at Ronny Kjeserud valgte å bli en del av Telia-teamet og mener hans kompetanse og erfaring vil bidra godt i reisen vi er på fra å være et tradisjonelt mobilselskap til et moderne teknologiselskap, sier Håkon Lofthus, leder for Telia Privat.

Lofthus ble selv nylig ansvarlig for Telias satsing mot privatmarkedet, men har flere år bak seg som digitalsjef i selskapet. Han er sikker på at Kjeseruds erfaring rundt det han kaller «innsiktsbasert markedskommunikasjon og merkevareposisjonering vil bidra godt i Telias fremtidige satsing.»

I tillegg til Lofthus og Kjeserud består ledergruppen av Mårten Tegling,  Siv Færø og Bernt Håkon Sætaberget.