Det norske mediebyrået Starcom var godt representert på forrige ukes store medier- og teknologikonferanse, Vivatech, i Paris. Der var det også duket for lanseringen av den mye omtalte reklameroboten til Starcoms eier - det franske kommunikasjonskonsernet Publicis.

Les også: Publicis-sjef bygger reklamerobot: - Mange sa det var galskap (abo.)

To av dem som var til stede under lanseringen var toppsjefen i den norske mediebyrågruppen Publicis Media, Peder Mittet, og administrerende direktør i mediebyrået Starcom, Jon Axel Nævestad.

- Marcel er et modig tiltak som viser at Publicis er offensive i sin egen transformasjon, og med Microsoft som partner på AI så investeres det tungt i dette. Grunntanken er å bryte siloene og legge til rette for at alle 80.000 ansatte kan jobbe mer sømløst på tvers av land og byråer - hjulpet av teknologi. Det er jo riktig tenkt og veldig spennende, ikke minst for folka våre og for oss som bor i lille Norge. Vi har hatt folk med underveis i prosjektet, men jeg er naturligvis spent på å få prøve løsningen i praksis, sier Peder Mittet til Kampanje.

Forventningene til Marcel har vært store og reklameroboten har fått mye omtale, mye på grunn av sjokkbeskjeden fra eierkonsernet Publicis om ikke å delta i noen former for konkurranser, det være seg internasjonale og nasjonale, i ett år.

Dette for å spare penger og ressurser til å konsentrere seg om arbeidet med Marcel.

Les mer: Prisfesten over for byrågigant - Kitchen og Starcom kan rammes (abo.)

- Har det vært tøft å stå utenfor konkurranser i dette året?

- Jeg tror nok andre enn oss har opplevd det som tøffere, som reklamebyråene og kreatørene. De har lang tradisjon for dette her, men selvfølgelig for oss også. Vi har droppet Cannes og Festival of Media i år helt og holdent. Men jeg tror samtidig at det var på tide at noen i bransjen tok et oppgjør med Cannes som jo har blitt en industri i seg selv.

- Hvor mye har dere spart?

- Jeg har ikke tallet i hodet, men vi har jo spart det vi ellers ville brukt på Cannes og Festival of Media. Men det har vært et år med investeringer i den teknologien spesifikt også kommer vi til å komme tilbake litt mer neste år.

Se video-intervjuet med de norske Publicis-toppene her: