Det fire år gamle innholdsbyrået Newslab, som i sin tid ble startet opp av Dagbladet-journalistene Lars Eide, Snorre Bryne og Joakim Thorkildsen, har vokst raskt på kort tid. 

Allerede i sitt andre driftsår doblet byrået inntektene, og når 2017-tallene nå er klare, kan daglig leder og partner Kristiane Roe Hammer skilte med en fortsatt solid vekst og fire nye ansatte.

- Newslab har tjent penger fra første driftsår, og hele tiden investert overskuddet i ny kompetanse og flere ansatte - og dette gjør vi i enda sterkere grad nå. For selv om mange bedrifter bruker stadig mer penger på godt innhold, er metningspunktet langt fra nådd, sier Kristiane Roe Hammer.

Veksten skyldes i følge Roe Hammer nye kunder, blant dem Odeon (tidligere SF Kino), Hafslund og Storebrand. Fra før har selskapet rammeavtaler med kjente merkevarer som Telenor, Visit Norway, National Geographic, Canal Digital Kabel og Aleris Helse.

- Vi er veldig fornøyde med tempoet vi vokser i, og trenden fortsetter også inn i 2018 med intense og morsomme dager. Jeg er så stolt over gjengen her som alltid står på, og ikke minst vanvittig fornøyd med de spennende kundene vi jobber for og med hver eneste dag, sier Roe Hammer. 

Les også: Newslab vant Innovasjon Norge og styrker laget

I morgen kan du på Kampanje Premium lese en større sak om hvordan markedet for innholdsmarkedsføring har utviklet seg i 2017 sammenlignet med tidligere år. Der anslår også Kampanje størrelsen på markedet for innholdsproduksjon i byråene og mediehusenes satsinger.

- Oppfatter ikke konkurransen som tøff
Hun sier hun «opplever at innholdsbransjen nå er i ferd med å vokse opp».

- Både byråer og kunder er mer drevne på innhold. 2017 var for eksempel det første året da innhold for alvor kom med i offentlige anbud hos store aktører som NSB og Norsk Tipping. Det er en spennende utvikling, sier hun.

Denne uken markerte Newslab seg under en kundetilfredshetskåring i regi av Dagens Næringsliv og det svenske analysebyrået Regi. Newslab stakk av med prisen «Årets content-byrå» i åpen klasse.

- Fra vårt ståsted synes bransjen å bli mer og mer kompleks og nisjepreget. Mye penger flyttes fra tv og brukes på diverse innholdssatsinger og det kan virke som om stadig flere aktører har begynt å få øynene opp for hvor god effekt bra innholdsmarkedsføring kan ha. Så det er et utrolig spennende tidspunkt å jobbe med innhold på, der vi ser økende vilje til å teste nye løsninger og formater, samt flere typer distribusjon, sier Roe Hammer. 

- Er det tøff konkurranse om kundene mellom content-byråene i dag? 

- Jeg oppfatter ikke konkurransen som så altfor tøff i dag, flere av oss har gjerne litt forskjellige profiler og fyller forskjellige nisjer. Vi er nok for eksempel det eneste byrået som har en så høy konsentrasjon av tidligere journalister med bakgrunn fra mange forskjellige fagfelt. Dette gir oss på mange områder en spisskompetanse på innholdsmarkedsføring, som vi er nokså alene om, sier hun.

I oppstartsåret 2015 fikk Newslab inn Even Aas-Eng som styreleder og etablerte søsterselskapet Filter Media. Filter Media utgir redaksjonelle produkter og ledes av Newslab-gründer Lars Eide. 

Selskapet teller nå 12 ansatte.

Her ser du regnskapstallene til Newslab for 2017. Alle tall i MNOK.

Newslab

2017

2016

Endring i prosent

Driftsinntekter

13,7

10,2

+ 34

Driftsresultat

1,54

1,50

+ 3

Resultat før skatt

1,5

1,4

+ 7