Under Gullblyanten denne helgen var det Anorak som stakk av med prisen for beste radioreklame - Gullmikken. Prisen fikk byrået for sin kampanje for If forsikring, og juryen nølte ikke med å trekke fram superlativene i sin begrunnelse;

 - Åh, fy flate som vi i juryen likte disse spottene for If! Alle i juryen var så inni granskauen enige om at lyd-designet, humoren og den helsikes sjarmerende måten disse effektive spottene leverer på, fortjener årets gull! Gratulerer til Anorak, Sagveien Resort og If, heter det i juryens begrunnelse.

- Veldig stolte
Det var særdeles god stemning rundt Anorak-bordet på Gullblyanten på fredag, siden byrået kjempet helt i toppen om å bli beste byrå. Byrået vant tre gull, to sølv, fire bronse og fire diplom.  Byråleder Torgeir Vierdal i Anorak er selvsagt kjempefornøyd med Gullmikken.

 - Vi er veldig stolte av og glade for å ha vunnet årets Gullmikk for If Skadeforsikring! Sammen med If har vi gjennom høsten 2017 jobbet mye og godt med en bred informativ kampanje om store og viktige endringer i If sin bilforsikring, sier han til Kampanje.

Anorak er en del av The North Alliance.

 Det kreative teamet bak forklarer radiospoten de har laget for If slik;

 - Hovedutfordringen var å gjøre et forholdsvis intrikat, vanskelig og litt kjedelig budskap enkelt å forstå, morsomt å høre på og lett å huske. Det synes vi at vi fikk til, og det synes jaggu juryen i Årets gullmikk også! En stor takk til dem og en stor takk til vår kunde If.  Nå gleder vi oss til å bli enige om hva vi skal bruke den flotte premien til, sier Lars Holte og Peter Power i Anorak.

 Og at radio ble valgt som kanal for denne kampanjen, forklarer account director og partner Kine Werenskiold i Anorak slik;

 - Radio er sin egne helt spesielle budskapsbærer, og brukt riktig kan radio skape stor effekt, så at radio ble en del av miksen var helt naturlig. Bilkjøring og radio hører sammen, og det samme gjør bilkjøring og bilforsikring, sier Werenskiold.

Prisen er på 50.000 kroner.

 Sølv- og bronse i kåringen av «Årets Gullmikk» gikk til henholdsvis Naug & Venner for deres Ali-kampanje, og til Morgenstern for deres spotter for Finn.no. De månedlige Sølvmikken-kåringene er et samarbeid mellom de to store kommersielle aktørene i norsk radio, Bauer Media og P4-gruppen, og Kreativt Forum.

Stor-fangst:

Anorak var særs godt fornøyd med årets Gullblyant. Her har byrået samlet kveldens priser.

Delt i toppen for «Årets radiobyrå»
Nytt av året var kategorien «Årets radiobyrå», som gikk til det byrået som gjennom hele året har fått flest poeng i Sølvmikken. 

I år var det uavgjort mellom Morgenstern og Naug & Venner med like mange første-, andre- og tredjeplasser i Sølvmikken i 2017. Dermed ble begge kåret til Årets Radiobyrå. Premien er billetter til vårens «Kreatører på tur» til New York.

- At Morgenstern bli kåret til årets radiobyrå, tar vi som en stor anerkjennelse. Dette er en kollektiv arbeidsseier som viser at vi behersker radioformatet godt, og at vi lagde mye fin radio for mange av kundene våre i 2017, sier byråleder Ole Hustad i Morgenstern til Kampanje. 

Markeds- og analysedirektør i Bauer media, Bjarte Øgrey forteller at tanken bak den nye kategorien er å belønne de som jobber jevnt og trutt med å skape god radioreklame.

- Tanken bak «Årets Radiobyrå» er at vi skal hedre de som over tid jobber målrettet, kreativt og effektivt med å utnytte radioens iboende egenskap til å påvirke lytterne i relevante situasjoner, sier han, sier Øgrey.

- Radioreklame har en fremtid
Torgeir Vierdal er sikker på at det er plass til kommersiell radio og radioreklame – også i en digital hverdag.

- Nå som FM-frekvensen er lagt ned og radioen er digital er det jo veldig spennende å følge med på utviklingen av radiomediet. Men vi er ganske sikker på at folk fortsatt kommer til å sitte i bilen og høre på radio så da finnes det ikke noe bedre sted enn nettopp bilen å prate om bilforsikring, sier Vierdal til Kampanje.

Her kan du se hele medaljeoversikten fra årets Gullblyant.

På Gullblyanten:

Fredag forrige uke var norsk reklamebransje samlet til festkveld og Gullblyanten. Anoraks byråleder Torgeir Vierdal kunne vandre hjem med et stort glis. Foto: Eivor Eriksen