I kveld samlet det som kunne krype og gå i reklame- og kommunikasjonsbransjen seg til festkveld på Oslo Plaza - for utdeling av Gullblyanten.

Den aller gjeveste prisen gikk til Audi-jobben «Enter Sandbox» som Pol står bak. Denne jobben har allerede rukket å vunne flerfoldige internasjonale og nasjonale priser, blant annet i Cannes Lions i fjor. I kveld vant denne jobben tre gull og Grand Prix. Denne jobben  havnet på en 34. plass over The Gunn Reports liste over de 100 mest kreative jobbene i fjor.  

- Jeg er kjempeglad. Gullblyanten har alltid vært noe spesielt og stort. Fra man begynte i reklamebransjen har man drømt om å være de som vinner gull, så det er noe som ligger dypt i meg - at det er viktig, sier tekstforfatter en glad Petter Bryde til Kampanje like etter utdelingen.

- Hadde dere forventet at denne jobben kom til å bli så stor som den har blitt?

- Jeg må innrømme at vi så ikke det komme i starten, før vi så den ferdig. Men da begynte det å punpe litt i hjertet. Men man veit liksom aldri helt før man begynner å sende inn til ting, sier AD Thorbjørn Ruud - også han veldig glad.

Det er ikke første gang Pol går til topps i Gullblyanten. Også i 2015 gikk Try-utbryterne til topps. 

Les også: Try-utbrytere til topps i Gullblyanten

Her kan du se vinner-intervju med det kreative teamet bak jobben (artikkelen fortsetter under filmen):

Totalt kunne Pol håve inn Grand Prix, tre gull, ett sølv, to bronse og to diplomer.

Anorak, som er del av The North Alliance (Noa), fikk i likhet med Pol tre gull, men også to sølv, fire bronse og fire diplomer. 

Try ble det byrået som håvet inn flest priser - uavhengig av valør; fangsten ble ett gull, to sølv, seks bronse og fem diplomer.

For oversikt over alle priser. Se nederst i denne saken. 

- App, app, app:

Per Højs lanseringskampanje for Smash-sjokoladen «Appappapp», vant gull og to diplom.

Gjeve gull
Anoraks kampanje «Guided by Fans» for Visit Oslo vant to gull, ett sølv og en bronse. Morgenstern kunne håve inn ett gull og en bronse for Finn-kampanjen «Ønsket kjøpt: Havplast», mens lanseringen av Smash!-sjokoladen «Appappapp» fra Per Høj, ble premiert med ett gull og to diplom. 

Ytterligere fire kampanjer fikk ett gull hver; «Du trenger ikke følge med» for VG-appen - signert SMFB, «The Distress Signal» av Anorak, «Doga visuell identitet» av Creuna og «Just like the movies» fra Norwegian av Try. (Se denne filmen litt lenger ned i denne saken.) 

Her kan du se «The Distress Signal» av Anorak (artikkelen fortsetter under filmen): 

Try vant film-gullet
I Film-kategorien var det Try som stakk av med eneste gull - for filmen «Just like the movies», laget for Norwegian. Produksjonsbyrå har vært Bacon og regi har vært Bart Timmer.

Her kan du se denne filmen (artikkelen fortsetter under filmen):

Sølv i film-kategorien gikk til Pol og filmen «Vipps Slappfisk». Også her var Bacon produksjonsbyrå. Bronse gikk til DNB-filmen «Glade jul» ssom Try står bak. Produksjonsbyrå har også her vært Bacon. I denne kategorien ble det delt ut tre diplomer - to av disse gikk til Anorak; «Takk for lånet», som de har laget for KLP (produksjonsbyrå: Motion Blur), og «Du trenger ikke ha peiling på hest for å vinne på hest» for Rikstoto (produksjonsbyrå Fus!). Tredje diplom gikkt til filmen «Hard Knock Life» som Try har laget for Tine (produksjonsbyrå Bacon). 

DNB mest premierte kunde
Den kunden som kan reise hjem med det aller største gliset, er storbanken DNB. De ble den mest premierte reklamekunden med hele 11 proser fordelt på de to byråene Try (8) og Pol (3).

DNB og Try vant sølv i kategorien Integrert for «Bonusbulken» som består av de tre elementene «Glade jul», «Snikende parkeringsstolpe» og «Reklameassistert parkering». Alle disse tre ble også premiert hver for seg i andre kategorier med henholdsvis bronse, sølv og diplom. DNB vant også sølv for «Vipps Slappfisk» og diplom for filmen «4 the Future».

Her kan du se filmen (artikkelen fortsetter under filmen): 

Gullblyanten 2017 GP Gull Sølv Bronse Diplom
Pol 1 3 1 2 2
Anorak   3 2 4 4
Try   1 2 6 5
SMFB   1 1 2 4
Per Høj   1 1   2
Morgenstern   1   2 2
Creuna   1     1
Nord DDB       1 1
Larssen & Amaral       1  
SDG       1  
JCP Nordic       1  
Good Morning       1  
Anti         1
Trigger         1
Både Og         1
Geelmuyden Kiese         1
Circus Reklamebyrå         1

Kilde: Kreativt Forum