Det var reklamebyrået Per Høj som trakk det lengste strået under byråkonkurransen til Entur før sommeren i fjor. Entur, som eies av staten ved Samferdselsdepartementet, er den nye tjenesten som skal gjøre det enklere å planlegge kollektivreiser ved å samle rutetidene til alle kollektivoperatørene i landet på ett sted. 

Les også: Fretheim tar over roret i Per Høj

Nå er Per Høj klare med lanseringskampanje for den nye, nasjonale reiseplanleggeren, og forhåpningene til kunden er høye.

-  Det vi jobber for nå, er jo å få tjenesten kjent i en så bred del av befolkningen som mulig. Nesten alle reiser kollektivt på et eller annet tidspunkt, og Entur er derfor relevant for alle i Norge. Vi segmenterer verken på aldersgrupper eller geografi, og satser på at de fleste får vite om oss, sier markedsdirektør i Entur, Annette Skaarnæs

Se filmen her:

50.000 nedlastninger
Siden app-lanseringen for to uker siden, har Entur blitt lastet ned rundt 50.000 ganger. Skaarnæs sier de ikke har noe eksternt mål for antall nedlastinger fremover, men mener det er en like stor suksess hvis andre aktører etter hvert bruker deres data. All data skal være tilgjengelig for alle, det være seg reiseliv, festivaler eller Google.

- Mens vi samler grunndata fra alle 60 kollektivselskapene i Norge, henter Google bare fra 7-8 av dem. Hvis du sitter på Sentral-Østlandet har du sikkert ikke oppdaget dette, men for andre i landet har dette vært en stor frustrasjon. Vi ønsker at kollektivdata skal bli så vanlig at tjenester som Google bruker dataen vår. Så håper vi at man snart kan google frem rutetider fra hele landet, sier Skaarnæs. 

På spørsmål om markedsbudsjettet for det kommende året og prislappen på lanseringskampanjen med Per Høj, svarer markedsdirektøren at de ikke ønsker å gå ut med detaljer i budsjett nå.

Vil selge for all kollektiv i løpet av to år
Entur har også som mål at alle 60 kollektivselskapene skal selge billettene sine hos dem. Hittil er det bare mulig å kjøpe billetter fra Ruter og Jernbanen i appen. 

- Vi har bare noen utvalgte produkter foreløpig, men målet er å selge for all kollektiv i løpet av to år. Det avhenger av at aktørene ønsker billettene distribuert gjennom oss. Vi har møtt samtlige fylkeskommuner, og de virker positive. Vi har vi tross alt et felles mål med disse selskapene, og det er å få flere til å reise. 

Kreativ leder i Per Høj, Øyvind Waage, mener Entur er «revolusjonerende saker».

- Enturs oppdrag er enormt. Det skjønte vi tidlig. De skal samle alle Norges 60 kollektivselskaper og 60.000 holdeplasser med alle rutetider og prismodeller som følger med, i én løsning. Dette gir folk et kollektivt alternativ på reiser de aldri før ville tenkt tanken. Ikke bare en seier for miljøet og fremtidens kollektivtilbud, men også for nordmenns bevegelsesfrihet. Det er revolusjonerende saker, og at vi får bli med på å sette det ut i livet er stort for oss, sier Waage.

Mads Rønold og Øyvind Waage i Per Høj er kreativt team, og Kristoffer Carlin og Even Hafnor fra Pravda har hatt regi. 200 årsverk er involvert i arbeidet med Entur.