PR-byrået Geelmuyden Kiese mister nok en nøkkelansatt når partner Marius Eriksen forlater byrået. Eriksen har jobbet sju år i byrået - 2,5 av dem som partner. Fremover blir det reklamebyrået Pol som er ny arbeidsgiver.

- Hvorfor forlater du GK?

- Vel, timingen er ganske tilfeldig. Jeg fikk en telefon fra Janne og Kjetil [Janne Brenda Lysø Kjetil Botten-Skogly, red.anm] i våres, og det var i god tid før Nina Riibe og andre i byrået sluttet. SÅ det er ingen sammenheng med alt som skjedde i GK på den tiden, sier Eriksen til Kampanje.

Han forteller at han de siste årene hovedsakelig har jobbet kreativt med reklame og markedsføring i PR-byrået.

- Så jeg vil si at jeg har en markedsmann i magen. Jeg har blant annet jobbet sammen med Eva Sannum og de andre kreatørene i GK de siste årene for å bygge opp byråets kreative satsing. Så da jeg fikk muligheten til å jobbe med de de som er ansett som de beste i Norge på nettopp kreativitet og reklame, var det et for godt tilbud til å kunne si nei til, sier han.

Og man kan med hånden på hjertet si at det nok er litt reklameblod i årene. 

- Min bestefar var AD og reklametegner på 30- og 40-tallet, men gav seg da nazistene ville tvinge han til å lage propaganda, forteller Eriksen.

Blir gjerne partner
- Men hvorfor forlater du GK og partnerposisjon for rådgiverstilling i et reklamebyrå?

- Det er jo det kreative jeg brenner for og har jobbet mest med i GK, så det blir ikke den store forskjellen. Selv om jeg går ut av eiersiden i GK og nå blir vanlig ansatt. Men jeg har jo som mål å gjøre det bra dit jeg kommer også, sier han lurt.

- Er det et mål å bli partner i Pol også?

- Vi har ikke snakket om det, men det må da være ambisjonen, innrømmer han.

- Hva tenker du om alle som har sluttet i GK?

- Jeg synes det er litt trist, og dette er vel faktisk dumt timingmessig for min egen del. For dette var noe jeg bestemte meg for før jeg fikk vite at mange andre også tenkte det samme. Når det er sagt, hadde jeg ikke bestemt meg for å slutte i GK, men for å begynne i Pol. Så ja, jeg synes det er dumt – jeg har jo vært med på å bygge noe i GK. Jeg går fra utrolig mange gode venner og hyggelige kolleger – jeg har jo jobbet der i sju år og opplevd tre ledere, sier han.

Avviser uenighet
Og Eriksen avviser at det er dårlig stemning eller «ondt blod» mellom GK og han.

- Jeg var kanskje den av rådgiverne som jobbet mest med Hans direkte. Så jeg har ikke noe ondt blod med noen, sier han.

- Men må man være hardhudet for å jobbe med Hans Geelmuyden?

- Jeg hadde ikke noen problemer med det. Han er direkte, og jeg kan forstå at de som ikke er vant til det, må venne seg til det. Nå er ikke jeg så fin på det, og blir heller ikke så lett krenket eller sår for ting, det gjør det kanskje enklere.

Og nettopp det å være direkte og åpenhet generelt er noe Eriksen har satt pris på i tiden i GK.

- Åpenhet har jo vært den sentrale verdien i GK og man sier ting som de er. Kjemper man for et åpent samfunn, så blir det et bedre samfunn. Åpenheten har kanskje vært litt kontroversiell, men jeg er veldig for den kulturen. Jeg liker at det er et sted man kan ha en mening og det er meningsbrytning. Noen synes kanskje det er lettere å sitte med headphones og jobbe i fred enn å diskutere, men sånn er ikke jeg.  

- Hva har du selv tenkt om reklamebransjen mens du har vært i GK?

- Jeg er vel en av de som irriterer meg over at byråer blir satt i bås. For eksempel lager Pol fryktelig mange gode reklamekonsepter, men det er også mange andre kommunikasjonsleveranser i byrået, så det går på tvers, avslutter han.

Det er kundevekst som gjør at Pol nå «staffer opp», forteller byråleder Monika Augustsson i Pol.

- Vi har hatt en grundig prosess med å finne en ny rådgiver som passer Pol-profilen. Rådgivere med forretningsforståelse og kreativitet i ryggmargen, en fot i samfunnet og et digitalt blikk vokser ikke på trær. Med Marius på lag får Pol en betydelig styrking av rådgiverfunksjonen, sier Augustsson.