Det stormer i reklamebyrået McCann. Rett før jul forsvant flere sentrale, kreative profiler før dramatikken toppet seg i romjulen da byråleder Linda Nordheim også sa opp. Den nordiske sjefen i McCann, britiske Richard Bonner-Davies, sier han synes det er beklagelig at så mange slutter - og ikke minst at Nordheim slutter som byråleder i McCann.

Les også: Linda Nordheim gir seg som McCann-sjef: - På tide å gå videre

- Linda Nordheim har tatt sin beslutning om å forlate oss og selv om dette naturligvis er trist, så respekterer jeg hennes beslutning fullt og helt. På et eller annet tidspunkt kommer du til et punkt i din rolle hvor du føler at du ikke kan gjøre mer og da er den rette konklusjonen å gjøre en endring. Linda Nordheim føler at etter 3,5 år, er hun ikke lenger i stand til å ta byrået til det stedet det trenger å være og som jeg sier; jeg aksepterer hennes beslutning, sier han til Kampanje. 

Denne uken kunne også Kampanje avsløre at rådgiver Paal Tarjei Aasheim slutter.

Les også:  Ny McCann-topp ute: - Drømmer om å lage noe fra bunnen av

- Enorm innsats
Det er ikke bare ansatte som har forsvunnet fra reklamebyrået den siste tiden. Går en litt lenger tilbake i tid, har store kunder som Widerøe, Storebrand, Ruter og Norsk Tipping gått tapt. Bonner-Davies sier det ikke er første gang McCann er i vanskelig situasjon.

- Også da Linda Nordheim tok over var det tøft. Hennes innsats og innflytelse på vår virksomhet har vært enorm. Vi har vokst og tiltrukket oss mange flotte kunder og store talenter, sier han. 

Les også: McCann tappes for kreative krefter - byråsjef avviser dramatikk

Les også: The Oslo Company snapper reklame-team fra McCann

Han mener at selv om McCann er inne i en vanskelig periode akkurat nå, er det mye som også er bra i McCann-huset.

- Som gruppe i Norge gjør vi det veldig bra. Scandinavian Design Group vokser og blomstrer under Anne-Marie Bradys ledelse og vår Drive-virksomhet er sterkere enn noen gang ledet av Bjørn Sloreby, sier han.

- Hvor skuffet er du over utviklingen i McCann?

- McCanns prestasjoner de siste årene er naturligvis skuffende. Men det er lagt ned en stor innsats de siste månedene for å restrukturere byrået slik at vi på ny kan vokse og møte de høye kravene fra våre kunder på en proaktiv måte.

Tapt neste 40 millioner
Økonomisk har det vært blytungt i McCann de siste fem årene - med et akkumulert driftsunderskudd på nesten 40 millioner kroner. Omsetningen falt med nesten 100 millioner kroner, før den hentet seg inn igjen med Rema 1000 på kundelisten i 2016. Tallene for 2017 er så langt ikke kjent.

- Vi er 100 prosent forpliktet til å investere og bygge en virksomhet som vil være riktig for våre kunder i fremtiden og endringene vi har gjort de siste par månedene er en refleksjon av det økte presset våre kunder både i Norge og internasjonalt støter på. De som har evnen til å endre og tilpasse seg de nye endringene, vil blomstre i en foranderlig verden. Vårt performance-byrå McCann Live fortsetter å ha et svært attraktivt tilbud til våre kunder, og under ledelse av Tone Angsund fortsetter vi å vokse med stor fart.

Bonner-Davies tok over som nordisk sjef i McCann sommeren 2016 og lovet den gang å tette tapssluket og lovet sammen med sin partner, serbiske Srdjan Saper, å investere i McCann slik at byrået kunne «bli beste i klassen på det nordiske markedet»

Les også: Reklamegigant selger McCann til tidligere serbisk rockestjerne 

Bonner-Davies hadde da jobbet mange år internasjonalt i McCann-systemet som leder for regionen Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA) og blant annet vært styreleder i alle de nordiske McCann-byråene. Men sluttet den gangne i McCann Worldgroup og IPG for å lede det nye selskapet McCann Nordic som altså ble kjøpt opp av serbiske Sapers selskap Idol & Friends.

- Ser etter en Karsten Warholm-type
Etter byrålederens avgang i Norge tar Bonner-Davies på seg rollen som norsk byråleder.

- For å være ærlig så ser jeg virkelig frem til å ta på meg jobben med å lede McCann Oslo samtidig som jeg er med å sikre en ny leder av byrået. Vi er fortsatt på et tidlig stadium, men jeg er veldig spent på byråets neste fase. Det gir oss mulighet til å bekrefte på ny våre planer og til å få en person om bord med ønske og energi til å ta oss til neste nivå.

Han mener det norske markedet vil by på store muligheter fremover - gitt det store fokuset på innovasjon i samfunnet for øvrig.

- Innovasjonen vil bli reflektert i hele virksomheten vår og jeg vil at McCann skal være så dynamisk som landet vi opererer i er. Selv om vi har et fantastisk team både i SDG og Drive, kan det godt hende at jeg vil se etter en Karsten Warholm-type til å lede byrået fremover – en vinner med vilje og handlekraft nok til og lykkes, sier Bonner-Davies.