Det meste av norsk byråbransje samlet seg til fest og prisutdeling på Månefisken i Oslo torsdag kveld, når Kampanje inviterte til Byrådagen 2017. Her ble resultatene fra den store Byråprofil-undersøkelsen presentert, og vinnerne i hver kategori kunne sprette champagnen. 

Undersøkelsen utarbeides av Kampanje samarbeid med blant andre Kantar TNS og Kommunikasjonsforeningen. Her kåres vinnere i alle kommunikasjonskategorier; reklamebyrå, PR-byrå, mediebyrå, teknologi- og designbyrå. I år var det også premiere på den nye kategorien for content marketing-byråer.

Se alle resultater fra Byråprofil på Kampanje Premium. 

Kantar: - Bare å bøye seg i støvet
Det er nok Try Reklamebyrå som står for kveldens største bragd; å hanke inn tittelen «Årets Reklamebyrå» for 15. år på rad.

- Vi er kjempespente hvert år, men ydmyk er jeg ikke lenger. Jeg føler vi har gjort en brukbar jobb, men tar det på ingen måte som en selvfølge, sa Kjetil Try fra scenen.

Og det er vitterlig en bragd byrået står for.  

- At Try vinner for 15.år på rad er intet mindre enn inponerende, det er bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet, sier markedsdirektør Ingvar Sandvik i Kantar TNS til Kampanje om Trys 15. seier.

Try Reklamebyrå er også kåret til  «Årets Byrå», en pris som deles ut til det byrået som har den beste poengskåren - uavhengig av bransje. 

Kveldens kategorivinnere er Trigger - som er «Årets PR-byrå», Netlife er «Årets teknologi- og designbyrå», Red Media Consulting er «Årets Mediebyrå» og Redink er «Årets content-byrå».

Les også: Trigger på PR-toppen i Byråprofil

Les også: Netlife er best i PR-klassen

Forsvarer seieren: Få byråer viser like mye glede for å vinne i Byråprofil som Red Media Consulting - som forsvarer tittelen som Årets Mediebyrå. Foto: Eivor Eriksen.Historisk vinner: For første gang blir content marketing-byråene målt i Byråprofil, og det er Redink som har æren av å være tidenes første vinner. Foto: Eivor Eriksen.

Arrangeres for 28. gang
Byråprofil har vært gjennomført blant norske annonsører siden 1970-årene. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene. Dette er 28. gang Kantar og Kampanje gjennomfører undersøkelsen.

Et byrå må ha minst 20 vurderinger for å komme med i rangeringen. Det er ingen grense for hvor mange byråer man kan vurdere, men kravet er - som tidligere - at man kjenner godt/noe til byrået.

Totalt 55 byråer er med i målingen, og 54 byråer hadde nok antall vurderinger til å bli rangert. Bak rangeringen i Byråprofil 2017 ligger 5910 byråvurderinger og over 29 550 svar. 

Byråprofil er gjennomført i oktober 2017, og i utvalget er det i år 556 besvarelser fra Norges største annonsører og medlemmer av Kommunikasjonsforeningen. 

Se seiersintervjuet med Kjetil Try her: