Elektronikkgiganten Expert er klar med lanseringsfilmen som for alvor skal døpe om kjeden til den nye merkevaren Power. Det var i slutten av april at elektronikkjeden som har tapt over 2, 5 milliarder kroner de siste ti årene kunngjorde beslutningen om at Expert-navnet skulle vrakes.

Les også: Elektronikkgigant vraker Expert-navnet - vil ha mer Power

Nå er nordisk markedsdirektør Marianne Myhrer Kristiansen klar til å gå på lufta med sin nye reklamefilm og det er som Kampanje tidligere har skrevet Empefire som har laget reklamefilmen.

- Utfordringen i dette oppdraget lå i å kommunisere at lanseringen av Power er en lansering av en ny forretningsmodell – ikke et navnebytte. Løsningen ble begrepet «Changing the game», sier Bård Gundersen som er en av tre i det kreative temeat bak kampanjen.

De andre to er Jenny Staalnacke og Martine Carlson. 

Les også: Expert om navnebytte: - Største som har skjedd i bransjen på lang tid

Ble kalt en bulldog med leppestift
Da navneendringen ble kjent fikk elektronikk-kjeden mye kritikk av blant andre professor i innovasjon ved Norges Handelshøyskole, Tor Wallin Andreassen.

Han kalte handlingen «dramatisk» og mente at det ikke hjalp å bytte navn dersom forretningsstrategien haltet.

Nå er det opp til den nye kjeden Power å vise at det er mulig å revolusjonere den etablerte elektronikkbransjen, som de aller fleste forbinder med masete kommunikasjon og knallgule priser, ifølge Myhrer Kristiansen.

- Her har Empefire levert full pakke, fra små detaljer som nyhetsbrev og butikkmateriell, til digital strategi og en 60-sekunders lanseringsfilm, og vi er kjempefornøyde, sier Myhrer Kristiansen.

Power, som omtaler seg som «Nordens nye elektrogigant», har lenge vært nummer to på det norske markedet etter Elkjøp, men flere lanseringer ellers i Norden har tatt Power til nye høyder. 

Topper laget:

Her ser du nordisk markedsdirektør i Power, Marianne Myhrer Kristiansen sammen med reklameteamet fra Empefire og stjernebokser Cecilia Brækhus.

Får med seg stjernelag
For å sikre oppmerksomhet rundt navneskiftet er det et kjendistungt mannskap som reklamebyrået dytter frem i filmen, og det kreative grepet til Empefire går ut på å vise frem norske helter som «endrer spillereglene».

- Med Power har vi hatt sjansen til å gjøre ting på en helt ny måte. Det ble naturlig å se til hvem som også har «endret spillereglene» her hjemme, og som Power i ulike grader kan identifisere seg med, sier Martine Carlson.

I filmen dukker derfor Cecilia Brækhus, Nico og Vinz i tillegg til den unge «Masterchef»-kokken Sebastian Skauen opp.

Byrået sier de har sett på lanseringskampanjene i Finland og Danmark når de har satt sammen det norske konseptet.

 - Det å jobbe med en så stor nordisk kunde, gjør jo at vi må tenke helhetlig. Samtidig har Expert en historie i Norge som merkevaren ikke har i resten av Skandinavia. Derfor har vi måttet ta et steg tilbake for å se på hva som er annerledes med Power, og hva som skal til for at nordmenn skal få opp øynene for denne nye merkevaren uten at de tenker «gamle Expert», sier Johanna Nordberg-Aas, nordisk rådgiver for Power.

- Et enormt prosjekt
Empefire er et reklamebyrå i Schjærven-konsernet og nordiske prosjektleder Janniche Rasmussen i byrået sier det har vært «et enormt prosjekt»

- Både Clockwork og Empefire Film har vært inne i denne prosessen, og det å ligge vegg i vegg som produksjons- og reklamebyrå har gitt prosjektet en helhetlig flyt, der kunden har fått være tett på hele tiden, uten å måtte springe mellom ulike leverandører, sier Rasmussen.

Empefire har også stått for alt av digital leveranse i samarbeid med Re:Media, som er Schjærvens mediebyrå.