I går ble det kjent at elektronikkjeden Expert endrer kurs etter å ha tapt over 2,5 milliarder kroner de siste ti årene. Merkevaren Expert droppes helt og kjeden gjenoppstår under navnet Power.

Nordisk markedsdirektør i Expert Marianne Myhrer Kristiansen er den som skal kommunisere navnebyttet ut i markedet.

- Vi gleder oss stort til å snart kunne lansere Power konseptet i Norge. Dette er mye mer enn en navneendring - det er et helt nytt konsept. Vi har restrukturert selskapet og har allerede prøvd ut deler av Power-konseptet i noen norske butikker. Nå tar vi skrittet fullt ut og innfører konseptet i Norge og lanserer Power som en ny merkevare..  Vi har allerede skapt en stor suksess i Danmark og Finland - nå kommer den til Norge, sier hun til Kampanje.

Les også: Elektronikkgigant vraker Expert-navnet - vil ha mer Power

Markedsdirektøren sier til Kampanje at hun ikke kjenner seg igjen i den saken som Dagens Næringsliv hadde på trykk i går onsdag. I går stod det i DN at elektronikkjeden blant annet har slitt med merkevarebyggingen. Expert-sjef Ronny Blomseth uttalte at de har måttet bruke «ekstremt mye tid og ressurser på å forklare hva som ligger i merkevaren Expert».

- Vi kjenner vi oss ikke helt igjen i DNs vinkling av saken. Vi har ikke gitt opp, tvert imot, vi satser for fullt. Dette vil være det største som har skjedd i bransjen på lengre tid, sier hun. 

Empefire får oppdraget
Det er reklamebyrået Empefire, som er en del av Schjærven-konsernet, som får jobben med å utforme den store lanseringskampanjen i Norge, slik byrået har gjort det i de øvrige nordiske landene. Der har nemlig Expert lansert et nytt konsept som skal gi en «ny butikkopplevelse».

- Ja, det er Empefire som vil stå bak vår lanseringskampanje og vi er veldig stolte av det samarbeidet og gleder oss til å vise det frem, sier hun.

Etter det Kampanje kjenner til, skal filmene allerede være ferdig produserte og klare til å gå på lufta i nær fremtid.

- Dette er vi trygge på
De nye planene til Expert-eierne og Marianne Myhrer Kristiansen falt ikke i god jord hos blant andre Tor Wallin Andreassen, som er professor i innovasjon ved Norges Handelshøyskole. Han kalte handlingen «dramatisk» og mente at det ikke hjelper å bytte navn dersom forretningsstrategien halter.

- Hva tenker du om at Tor W. Andreassen kaller dette for «å sette leppestift på en bulldog»?

- Det er ikke så mye å kommentere på da det jo ikke bare er snakk om en navneendring, men et nytt konsept. Dette er vi trygge på at alle ser, når vi lanserer. Navneskiftet er gjort for å signalisere at dette nettopp er en helt ny forretningsmodell, slik professor i innovasjon, Tor W. Andreassen etterlyser, sier Marianne Myhrer Kristiansen.