Søvfisken for september tildeles Felleskjøpet og Try for filmen «Noen bønder fra eller til». Denne gangen har Felleskjøpet fått med seg en litt uventet kjendis, nemlig sjakkmester Magnus Carlsen.

Det er ikke første gang bøndene kommer til byen og tar med seg en Sølvfisk hjem. Felleskjøpet har tidligere markert seg med både Sølv- og Gullfisk. I september går de igjen til topps – denne gangen med hjelp fra verdensmesteren i sjakk; Magnus Carlsen. En underholdende, og ikke minst aktuell film, etter noen uker med høy Carlsen-feber over hele landet, sier Sølvfisk-juryen.

Øystein Halvorsen og Karin Lund i Try utgjør det kreative teamet bak filmen. De sto også bak filmen «For en gjeng med bønder», som vant Sølvfisk i fjor, og «Bønder i byen», som vant Gullfisken i 2013.

Filmen er produsert av The Directory og regissert av Steinar Borge og Roar Uthaug.

Kreativ leder i Try, Øystein Halvorsen i Try, har tidligere fortalt Kampanje at det å jobbe med Carlsen hadde flere fordeler under produksjonen.

- Under opptaket ville script-ansvarlig som vanlig ta et bilde av sjakkbrettet slik at vi visste hvor de ulike brikkene stod. Det viste seg å være ganske unødvendig. Magnus hadde, nær sagt selvfølgelig, 100 prosent kontroll over hvor hver eneste brikke hadde stått hele tiden, sier han.

Dette er byråets femte Sølvfisk så langt i år.

Les mer: Carlsen bondefanges i ny Felleskjøpet-film