I går ble det lagt frem ferske tall som viser at syv av ti husholdninger har et DAB-apparat hjemme, mens tallene fortsatt er svært lave for bileierne der bare tre av ti har de nye digitalradioene monternt i kjerra.  

I går skrev Kampanje at NRK og P4 bruker noen av sine fremste radiostjerner for å friste radiolytterne til gå over fra FM til DAB. Under 100 dager til slukkingen av FM-nettet starter 11. januar 2017, smeller startskuddet for P4s nye reklameoffensiv for DAB.

For P4s ukentlige humorprogram «Misjonen» med Atle Antonsen og Johan Golden melder nå flytting til DAB allerede fredag 4. november.

Les også: NRK og P4 flytter radiostjerner til DAB (abonnement)

Fra da av må Golden og Antonsens FM-lyttende fanskare oppsøke «Misjonen» digitalt via DAB, nett eller mobil for å få med seg duoens velkjente harselering med lokale nyheter, avisoverskrifter og ellers alt som rører seg i nyhetsbildet.

- De kan hånflire av alle de andre
Atle Antonsen innrømmer at han og kollegaen er uvanlig tidlig ute med dette DAB-stuntet:  

- Selv om vi i «Misjonen»  avskyr å være trendsettere eller innovatører så har vi denne gangen gjort et unntak, sier Atle Antonsen.

Dette er første gang en norsk radiokanal splitter radiosignalet, og sender ett program på FM og et annet på DAB. 

- Vi ønsker å være tidlig ute med å legge om til kun DAB så vi kan lokke, lure og tvinge våre faste lyttere til å ta skrittet over først som sist. Så kan de godte seg og hånflire av alle de andre som sitter der i januar og ikke skjønner hva pokker som skjedde med deres kjære FM-bånd, sier han.

Når «Misjonen» flytter over på DAB, er det P4-programleder Jan Norman som overtar «Misjonens» sendeflate på FM fredager mellom klokken 10.00 og 12.00.

For de som ikke har DAB, men vil høre mer av Antonsen og Golden vil det fortsatt være mulig å høre på «Misjonen»-podkasten som ligger på topplisten til Itunes hver uke med et snitt rundt 50.000 nedlastinger.