«Sølvfisken»-juryen plukker hver måned ut en vinner som blir kandidat til den store, TV 2-sendte reklameprisutdelingen «Gullfisken». I desember vant NSB og reklamebyrået Pol «Sølvfisken» for reklamefilmen «Hjem til jul».

Juryens begrunnelse lyder slik:

«Konkurransen hardnet til i desember, men det ble en tur hjem til jul som fikk mandelen og dermed årets siste utmerkelse. Overbevisende håndverk, interessant karakterutvikling, relevant bruk av produkt (hørt slikt!) og nasjonalromatikk på troverdig vis gjorde at NSB’s julepynt ble til en sølvfisk. Etter mange år med bambier på glattisen og andre irrelevante hallusinasjoner, har juletoget igjen blitt en opptur, til tross for en noe uklar dialog helt mot slutten. Gratulerer!»

Det er Aksel Hennie som har regi på filmen, mens kreativt team hos Pol har vært Martin Amble Ruge, Ine Bryhn, Stian Johansen og  Janne Brenda Lysø. Produksjonsbyrå har vært Einar Film.

- Noe av det viktigste vi i NSB gjør i siste halvdel av desember, er å sørge for at folk kommer seg hjem til jul og for mange begynner jula når de er på plass på toget, på vei hjem. I vår nye julefilm, som er på 90 sekunder, ønsker vi å få frem at når man setter seg på toget er det tid for å senke skuldrene, roe ned og la den gode julefølelsen komme, sa Liss Holstad i NSB i en melding da filmen ble lansert.

Les også: Hennie med NSB-film