Inntektene fra årets tv-aksjon går til Regnskogfondet, og nå skal 100.000 frivillige bøssebærere rekrutteres. Også i år er det reklamebyrået Pol som står for markedsarbeidet.

De siste 60 årene har menneskene klart å ødelegge halvparten av jordens regnskog. Det bor i dag 260 millioner mennesker i regnskogen, og opp mot 80 prosent av alle verdens dyre -og plantearter finnes der. Plassen de vokter blir vesentlig mindre hver dag, dyrearter utryddes og mennesker sendes ut i fattigdom.

- Årets tv-aksjon er viktig både for å bevare jorda for kommende generasjoner, og ikke minst for å bevare hjemmene til 260 millioner mennesker som er helt avhengig av regnskogen. Uten regnskogen vil disse menneskene bli drevet ut i fattigdom. Årets kampanje vil være en utrolig viktig bidragsyter for å nå målet vårt om å mobilisere hele Norges befolkning. Den bidrar både til økt kunnskap og engasjement for det viktige arbeidet Regnskogfondet gjør. Nå håper vi kampanjen tar hele Norge med storm, sier tv-aksjonsleder Kari Bucher i en melding.

Fjorårets aksjon «Vann forandrer alt» samlet rekordmange bøssebærere, og oppnådde også det beste resultatet noensinne.

Opptakene til årets kampanje er gjort dypt inne i Amazonas med Nicolai Cleve Broch på regi.

- Dette er en av de største kampanjene vi har jobbet med på flere år, og spenner seg over et utall medier og kanaler. Mange har investert mye tid og velvillighet i denne dugnaden og 18.oktober får vi se resultatet, sier Petter Bryde fra Pol.

Tv-aksjonen går av stabelen søndag 18. oktober.