Falske fingre med digitale duppeditter som gjør at du kan høre på radio i skjul, apper som analyserer dritten til bikkja di og et godt knippe andre ting som verden ikke trenger.  Cannes-hysteriet er i gang og jeg er ferdig med forhåndsjuryeringen av drøye 420 caser. Mye bra, mye dårlig, og noe som ikke egentlig har sett dagens lys i det hele tatt?

Det blir mye å ta fatt i og jeg gleder meg til å kaste meg inn i diskusjonene. Jeg akter ikke å bøye av for høylytte amerikanere og insisterende sør-amerikanere. Målet er å være han litt kranglete fyren i rommet som insisterer på å ringe kundene til diverse brasilianske byråer.

Ok, så blir man kanskje litt aggressiv av å bli utsatt for i-landsproblemet med å se litt i overkant mange casefilmer. Da får jeg heller prøve å se på de positive tingene og det som inspirerer; Trenden med brands som tilegner produkter og tjenester en dimensjon av bærekraft fortsetter.

Det å ta ansvar er in og det er bra. Heldigvis er det ikke lenger nok å bare si at du tar ansvar, du må også leve opp til det, og blir du tatt med buksa nede, så ryker du på en solid smell. Det sørger den salige blandingen med sosiale medier, teknologi og generell transparenthet for (Er «transparenthet» engang et ord?).

Spesielt Samsung har gjennom flere caser vist hvordan de tar samfunnsansvar gjennom bruk av teknologi. Og der har vi den andre fellesnevneren; Relevans. Det nytter ikke å bare lage en gimmicky idé. Tro meg, det er mange av dem. Den må også være relevant for både målgruppa og produktet. Her er det altså bare å følge med. Snart reiser jeg ned og kommer til å servere dere enda flere selvfølgeligheter som dere har hørt mange ganger før (og forhåpentligvis et par interessante betraktninger fra juryrommet)

See you in Cannes!

Hilsen han ene fyren på balkongen i The Muppet Show
Markus Lind, Good Morning