I mars lanserte Coca-Cola sin nye «One brand»-strategi, som innebærer at de skroter reklamekampanjer for enkeltstående produkter og samler all markedsføring under én merkevare. Det betyr blant annet at det er slutt på de eksplosjonstunge og testosteronspumpende reklamefilmene for Coca-Cola Zero.

Les mer: Nå er det slutt på dette

I stedet skal Coca-Cola kommunisere valgfrihet i alle reklamefilmer, og først ut er en film for brusgigantens sommerkampanje under slagordet «Choose Happiness». I tillegg til reklamefilm på tv og kino, vil Coca-Cola vil være synlig i bybildet med «Total Station Domination» - visuell tilstedeværelse på hele Nationaltheateret, offentlig transport, boards over hele landet - og tilstedeværelse på festivaler og andre arrangementer.

Samtidig forsøker Coca-Cola å ta eierskap til lykke gjennom en undersøkelse der det kommer frem at 11 prosent av norske ungdommer mener kjærlighetsproblemer og kjærlighetssorg er det som gjør dem ulykkelige, mens bare 3 prosent av andre ungdommer i Europa svarer det samme.

- En slik undersøkelse er aldri blitt gjennomført på europeisk nivå tidligere. Resultatene er svært interessante, sier Tonje Haugen, Brand Activation Manager i Coca-Cola.

- Vi vil derfor gi en håndsrekning til disse ved å skaffe nye eiere til små og store ting som ungdommene forbinder med eksen. Målet er at kjærlighetssorgen ryddes vekk for å gi plass til nye opplevelser, sier Haugen.

Det fungerer ved at ungdom kan donere bort ting de er knyttet spesielle minner til og dele erfaringer med et «Choose Happiness»-team som blant annet er satt sammen av stemmer som bloggerne Style Connection, Fashionforall, og bandet Suite16. Gjør de det kan de vinne premier som festivalbilletter og Coca-Cola.

- Vi er ikke eksperter på kjærlighetssorg, men ønsker å bidra med det vi kan, skape dialog og bidra med noe positivt rundet et vanskelig tema, sier Tonje Haugen.

- Men blir man lykkelig av å drikke mer Coca-Cola?

- Det vi har spurt ungdom om, er hva som gjør dem lykkelig, og da svarer de blant annet å være sammen med venner og dele sine tanker. Vi tror ikke at våre drikker kan løse kjærlighetssorg, men vi har lyst til å gjøre det enklere å oppleve hverdagslykke med denne kampanjen, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen.

Kampanjen er et ledd i Coca-Colas kamp mot Pepsi om cola-tronen i Norge. Pepsi Max hadde en andel på 34,9 prosent av cola-markedet i årets 12 første uker, 2,3 prosentpoeng bak Coca-Cola. På samme tid i fjor var det 5,3 prosentpoeng som skilte de to.

Les mer: Pepsi sender drone inn i cola-krigen

- Vi har alltid hatt som mål å bli markedsledende for cola. Det er ikke til å stikke under en stol at Coca-Cola er det neste målet vårt. Om ikke lang tid, vil Norge være et av de få markedene i verden der Pepsi er markedsledende, sa marketing manager Christian Gerhard Træland i PepsiCo Nordic til Kampanje i april.