Cola-krigen mellom Pepsi Max og Coca-Cola fortsetter med full styrke etter at Pepsi Max i fjor hevdet å vinne en smakstest selskapet selv arrangerte over Coca-Cola i fjor. Nå ruller Pepsi Max ut sin første globale reklamekampanje som skal fokusere på unike og overraskende kombinasjoner av musikk, sport og teknologi.

Først ut er en reklamefilm der en drone, lys og spesialeffekter sørger for en annerledes fotballkamp i Barcelona.

Se reklamefilmen her:

Nå håper senior marketing manager Christian Gerhard Træland i PepsiCo Nordic at kampanjen skal gi et ekstra dytt til Pepsi Max i Norge, slik at brusen kapper ytterligere innpå markedslederen Coca-Cola. Målet er at den sukkerfrie brusen skal danke ut Coca-Cola med sukker som den mest solgte cola-drikken i Norge.

- Vi har alltid hatt som mål å bli markedsledende for cola. Det er ikke til å stikke under en stol at Coca-Cola er det neste målet vårt. Om ikke lang tid, vil Norge være et av de få markedene i verden der Pepsi er markedsledende, sier Træland til Kampanje.

Pepsi Max hadde en andel på 34,9 prosent av cola-markedet i årets 12 første uker, 2,3 prosentpoeng bak Coca-Cola. På samme tid i fjor var det 5,3 prosentpoeng som skilte de to.

- Langtidstrenden er at sukkerfri vinner over sukker, sier Træland.

Tallene kommer likevel med en bismak. Det er nemlig fallet til Coca-Cola som gjør at Pepsi Max kapper innpå. Coca-Colas andel falt med 3,4 prosentpoeng i årets første 12 uker sammenlignet med samme periode i fjor. Også Pepsi Max går tilbake, men bare med 0,4 prosentpoeng.

Lengre bak i feltet ligger Coca-Cola Zero som økte med 0,9 prosentpoeng til en andel på 15,5 prosent. Coca-Cola Zerovokser altså raskere enn Pepsi Max.

- Vi har en markedsandel på 60 prosent i det sukkerfrie markedet. Jo flere som skifter fra sukker til sukkerfri, jo nærmere kommer vi det målet. Vi vil være markedsleder ganske kjapt, slår Træland fast.

Assisterende kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i Coca-Cola Norge er ikke overrasket over utspillet fra Pepsi.

- Dette er kjent stil. Helt siden de kom på markedet i 1892, seks år etter oss, har konkurrenten vår prøvd å skaffe seg oppmerksomhet ved å nøre opp under den såkalte cola-krigen. Vi er ikke så veldig bekymret over det. Vi ser at markedsandeler svinger fra måned til måned. Det vi er opptatt av er å ha de best likte produktene og de best likte merkevarene over tid, sier hun til Kampanje.

Coca-Cola la nylig om markedsføringsstrategien sin og la alle produktene sine under én merkevare. Hansen er derfor mest opptatt av den samlede andelen til Coca-Colas produkter.

Les mer: Nå blir det slutt på dette

- I mai ruller vi ut vår første one brand-kampanje hvor alle produktene våre er med i kommunikasjonen, så er det opp til forbrukeren å finne frem til merkevaren som passer i hver enkelt situasjon. Vi har lagt ned kraft i å engasjere forbrukeren på valgfrihet, sier Hansen.