Viaplays norske dramasjef slutter

Tanya Nanette Badendyck har ledet den norske dramasatsingen de siste fem årene. - Det har vært en fantastisk tid, sier hun.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Tanya Nanette Badendyck har ledet den norske dramasatsingen til Viaplay Group siden 2018, men nå har hun forlatt selskapet. Det får Kampanje bekreftet fra Viaplay Group og Badendyck selv.

- Viaplay har siden 2018 satset betydelig på serier og spillefilmer og hatt mange seerfavoritter og kritikersuksesser som blant annet «Pørni», «Made in Oslo», «Furia», «Gulltransporten» og «Wisting». Det har vært en fantastisk tid med rom for å slippe frem nye talenter og bidra til nyskapning og jeg er utrolig takknemlig for tilliten Viaplay har vist meg. Det har vært svært inspirerende å jobbe med så mange dyktige historiefortellere, filmskapere og kollegaer over disse årene, skriver hun i en e-post til Kampanje.

- Når Viaplay nå endrer innholdsstrategi og ikke vil fokusere i like stor grad på drama var det naturlig for meg å forlate selskapet og søke nye muligheter.

Badendyck er en av flere Viaplay-topper som har sluttet i det kriserammede selskapet i sommer. Som Kampanje skrev i juli, er også tidligere innholdssjef Filippa Wallestam ferdig i Viaplay Group. Wallestam har siden 2019 hatt det øverste innholdsansvaret i Norden og ledet strømmetjenestens storstilte satsing på drama.

Den nye konsernsjefen Jørgen Madsen Lindemann har varslet at han vil satse langt mindre på drama og mer på reality og brede underholdningsprogrammer, og det får naturlig nok også konsekvenser for den norske dramasatsingen.

Les mer: Viaplays tidligere innholdssjef forlater selskapet

- Én innholdsavdeling

Tanya Nanette Badendyck har lang erfaring som produsent og medprodusent av 27 spillefilmer og TV-serier, deriblant Varg Veum- og Karsten og Petra-filmene. I 2018 ble hun ansatt som Executive Producer i Viaplay Group, og hun har i årene som har fulgt bygget opp en norsk dramaavdeling som har bestått av seks ansatte.

Etter det Kampanje erfarer, er denne dramaavdelingen i praksis avviklet, men det er ikke riktig å si, ifølge kommunikasjonssjef Fredrik Olimb i Viaplay Group .

- I stedet for å ha to separate innholdsavdelinger med fokus på ulike sjangre, har vi nå én innholdsavdeling lokalt med fokus på alt innholdet som produseres til Viaplay, inkludert drama, skriver han i en e-post til Kampanje.

Denne avdelingen ledes av Anine Johnsen, som er konstituert innholdssjef i den nye ledergruppen til norgessjef Kenneth Andresen.

Les mer: Norsk Viaplay-sjef legger ny lederkabal - skal være i mål med nedbemanning

- Utelukker ikke videresalg

- Viaplay har allerede mange sterke dramatitler i pipelinen, og fortsatt dedikerte ressurser til å overse disse prosjektene, fortsetter Ferdrik Olimb.

Det inkluderer nye sesonger av suksesserien «Pørni» og en filmatisering av Abid Rajas selvbiografi «Min skyld».

- Alt som er i produksjon skal ferdigstilles, sier Olimb.

Han utelukker imidlertid ikke at enkelte titler kan bli videresolgt.

- Vår ambisjon fremover er å investere i relevante historier for det norske publikummet, uavhengig av sjanger. Akkurat som før selger vi også noen titler videre til andre markeder og aktører, og vi kan ikke utelukke at enkelte prosjekter blir solgt i fremtiden. 

Viaplays norske dramasjef slutter