Storebrands reklamesjef vender tilbake til byråbransjen: - Mister tempo og kreativitet på annonsørsiden

Linn Johnsson blir partner og strateg i Brunch Oslo.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Linn Johnsson har sluttet i jobben som merkevareansvarlig i Storebrand til fordel for en jobb som partner og strateg i reklamebyrået Brunch Oslo. Hun har tidligere jobbet som planner i Kitchen, men gjorde i januar 2021 et bytte fra byrå- til annonsørsiden.

- Byrå er hjemmet mitt. Alle som har møtt meg vet at jeg er en i overkant engasjert person og i overkant engasjert i kreativitet. Brunch er spennende fordi jeg har mulighet til å komme inn tidlig som partner og være med å bygge opp byrået, sier Johnsson til Kampanje.

Byrået hun nå begynner i ble etablert i 2016 av kreatørene Markus Ivan Johansson og Simen Braathen, samt journalist Andreas Øverland. Nå teller Brunch Oslo ni ansatte. Byrået omsatte for nesten 14 millioner kroner i 2021 og hadde en byråinntekt på 9,3 millioner kroner.

- Ser du frem til å komme til et mindre miljø?

- Fremfor alt er det et annet miljø og et mer kreativt miljø. Storebrand er kjempesvært, så alle byråer blir relativt sett små.

Vil gi Brunch Oslo større plass i bransjen

I fjor ble Linn Johnsson intervjuet i Kampanje som en av flere som forlot byråbransjen til fordel for en karriere på annonsørsiden. Hun begrunnet valget med at det var vanskelig å fortsette sin personlige utvikling på byråsiden.

Les mer: Derfor forlater de byråbransjen: - Vanskelig å se karrieremuligheter

- Ble ikke jobben i Storebrand helt som du så for deg?

- Jeg synes det var utviklende på den måten at jeg fikk teste ut hva man kan få til på kundesiden når man jobber langsiktig med en merkevare. Jeg har alltid hatt en tanke om at det var noe jeg måtte prøve. Skal man jobbe som strateg bør man vite hvordan det er på andre siden av bordet.

Selv om hun ikke ble værende mer enn et halvannet år, mener Johnssen at flere rådgivere burde ta turen over.

- Det har gjort meg til en bedre strateg. Jeg er mer empatisk overfor kundene mine etter å ha følt på kroppen hvordan det er å jobbe på kundesiden og forankre utradisjonelle løsninger fra byrået som man selv har trua på og liker.

Likevel har savnet etter byråbransjen gjort seg gjeldende.

- Det blir en annen hverdag på annonsørsiden. Man mister mye av tempoet og kreativitetens om man får i byrå.

- Er du helt ferdig med annonsørsiden?

- Jeg sier aldri aldri, men akkurat nå gleder jeg meg til å være med å bygge opp et byrå. Vi har en langsiktig plan og skal gi Brunch større synlighet og plass i bransjen.

- Alle møter blir salgsmøter for de store byråene

Tekstforfatter og partner i Brunch, Markus Ivan Johansson forteller at de har lett etter noen som kan styrke dem på strategi «veldig lenge».

- Og cirka like lenge har vi hatt Linn i kikkerten. Så vi er veldig glade for at vi har fått henne i hus, sier Johansson.

- Hun brenner virkelig for strategi og så har hun en bakgrunn som planner, kombinert med å ha vært på kundesiden. Det gir henne akkurat den type forståelse og innsikt som vi har savnet.

Linn Johnsson blir den første rene strategen i byrået.

- Hva er det som gjør at dere trenger denne kompetansen nå?

- Vi har det kreative artilleriet til å jobbe med store kunder, og mange av kundene våre i dag er store. Vi jobber med Orkla, Red Bull og Bertel O. Steen-eide Otto. Når vi styrker oss på strategi kan vi ta på oss flere og større oppdrag.

Linn Johnsson tror Brunch har en fordel av å være et lite byrå.

- Jeg føler veldig sterkt på at de store byråene kanskje har mistet litt av den kreative kulturen når de har breddet ut tilbudet sitt til maks. Jeg tror Brunch og andre byråer har en rolle å spille i å være den kreative spydspissen som fortsetter å fokusere på kreativitet, både faglig og kulturelt, sier Linn Johnsson.

Hun avslutter med et lite hjertesukk.

- Alle møter blir salgsmøter for de store byråene. Jeg har selv sittet i kundemøter og følt at byråer prøver å selge inn tjenester og kompetanse til kunder som ikke har lyst på det. Det er veldig energikrevende for alle involverte.

Storebrands reklamesjef vender tilbake til byråbransjen: - Mister tempo og kreativitet på annonsørsiden