Ny TV 2-avtale kan sende strømmetall til himmels - men Telenor-kundene får mulighet til å velge bort TV 2 Play

TV 2-direktør er likevel fornøyd med den nye Telenor-avtalen. - Dette er en festdag, sier Trygve Rønningen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Denne uken kunne Telenor og TV 2 legge bak seg alt det onde blodet fra i fjor vinter, da partene kranglet så busta føyk om prisen på TV 2s innhold, sport og den nye strømmeappen TV 2 Play. Onsdag formiddag var det alt annet enn dårlig stemning da kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 og Telenors TV-sjef, Camilla Amundsen, møttes på Fornebu for å presentere den nye samarbeidsmodellen.

- Det er en gledens dag og det er veldig viktig for oss å få TV 2 Play ut til våre kunder, sier Amundsen til Kampanje. 

- Var det verdt en konflikt på syv uker?

- Vi ønsker aldri å ha en konflikt og normalt sett så har vi jo ikke det. Men vi er veldig glade for å ha TV 2 på plass og TV 2 Play, sier Amundsen.

Nylig kunne Telenor også kunngjøre at en ny og stor distribusjonsavtale var landet med den nye TV-giganten Warner Bros. Discovery og kanaler som TVNorge, Eurosport, CNN og strømmetjenestene HBO Max og Discovery+.

Les også: TV 2 får tilgang på over en halv million strømmekunder: - Vi er glade for Telenor-samarbeidet

Kan velge bort TV 2 Play

I den nye modellen, som altså var med å forkludre forhandlingene og som førte til svarte TV 2-skjermer i syv uker, får alle Telenors TV-kunder tilgang på TV 2s strømmetjeneste TV 2 Play som en del av pakken. Dette gjøres ved at samtlige 550.000 kunder får tildelt 20 ekstra poeng samtidig som TV 2 Play legges inn i det faste tilbudet i Telenors T-We-løsning.

- Basisutgaven av TV 2 Play er forhåndsinnvalgt for alle kundene ved at kundene får 20 ekstra poeng. Sånn sett får kundene mer for pengene også har de fleksibiliteten til å bytte og velge, slik kundene våre alltid har hatt, sier Amundsen.

Det betyr samtidig at kundene også kan velge bort TV 2 Play for på den måten frigjøre 20 poeng til annet innhold i en såkalt «opt out»-løsning.

- Men vi vet mange er opptatt av TV 2s innhold og tilbud, sier Amundsen.

- Flere poeng og TV 2 Play inn i basispakken. Blir prisen på TV-pakken ut til kunde den samme?

- Kunden betaler det samme, får mer innhold, økt fleksibilitet og mer poeng, sier Telenors TV-sjef.

I dag betaler en Telenor-kunde med bredbåndsrabatt 399 kroner for TV- og strømmepakken til Telenor per måned. På spørsmål fra Kampanje om det kan bli aktuelt å øke prisen, svarer Telenor at selskapet av konkurransehensyn ikke kan svare på dette. Etter det Kampanje forstår kan det dermed virke som om Telenor har en litt mer fleksibel TV 2-løsning. Da Telia tidligere i år presenterte sin nye samarbeidsmodell kom det frem at at Telias nesten 500.000 TV-kunder også fikk bakt inn TV 2 Play Basis i grunnpakken sin «uten ekstra kostnad». Men i motsetning til Telenor-avtalen ligger TV 2 Play Basis hos Telia alltid inkludert uten den såkalte «opt out»-løsningen. 

Les også: Telia øker prisen etter TV 2 Play-nyhet: - Skyldes økte innholdskostnader

Nytt samarbeid:

TV 2 har de siste årene vært på en krevende forhandlingsreise med TV-distributørene. Denne uken fikk Telenors TV-kunder vite hvordan den nye løsningen blir. Her TV 2s Trygve Rønningen og Telenors Camilla Amundsen. Foto: Knut Kristian Hauger.

- Dette er en festdag

For TV 2 følger Telenor-avtalen dermed opp tilsvarende løsninger med Allente og Telia. Det betyr at TV 2 fremover med all sannsynlighet vil kunne rapportere lang høyere tall på antall abonnenter fremover. Siste rapporterte TV 2 Play-tall ligger i dag på nesten 800.000 kunder, men i det tallet ligger verken Telia- eller Telenor-avtalen – kun Allente. Bare i løpet av året har TV 2 fått en direktetilgang på over én million TV-husholdninger. 

- Hvor mange TV 2 Play-kunder vil TV 2 nå få?

-  I dag er vi først og fremst opptatt av innholdet. Det er der alt begynner og slutter. Å nå ut til flest mulig med innholdet vårt er det vi jobber hardt for og drømmer om hele tiden. Så er jeg sikker på at alle forstår at Telenor og TV 2 driver forretning, og at man må finne gode løsninger for begge på forhandlingsrommet. Etter det så handler det om å glede folk med godt innhold, og det er der vi er i dag. Dette er en festdag og det er veldig viktig for TV 2 at vi har med oss en partner som Telenor på innholdsoppdraget vårt. Vi hører sammen og vi kommer til å høre sammen, sier Rønningen.

- Blir TV 2 Play landets største strømmetjeneste nå?

- Det spørs hvordan du regner. Målt i antall seerminutter er TV 2 Play en vesentlig aktør i Norge, og vi har seertall som jeg tror selv de store internasjonale aktørene vil misunne oss, sier han.

Rønningen sier TV 2s store prosjekt er å gjøre innholdet bredest mulig tilgjengelig og at det er derfor man bruker tid på å finne frem til samarbeidsmodeller med distributørene.

- Vil du si det er en banebrytende avtale?

- For begge parter handler det om å rigge seg for fremtiden, og å lage avtaler som tar høyde for denne framskrivningen.

Usikkert om norsk fotball

Denne høsten gikk TV 2 inn i en fotball-limbo etter at kanalen mistet de engelske fotballrettighetene til Viaplay. Fortsatt har TV 2 Champions League som del av sitt aller dyreste betal-TV-tilbud, men hva som skjer når TV 2 skal begynne å vise norske fotball eksklusivt neste år, gjenstår ifølge Rønningen å se.

- Blir det gratis for Telenors kunder å se norsk fotball på TV 2 neste år?

- Det er litt tidlig å snakke om den norske fotballen. Dessuten er det ikke ett svar på spørsmålet. Vi snakker om forskjellige pakker, kamptidspunkter og ulike ligaer i TV 2s totale innholdsunivers av norsk idrett.  Vårt store prosjekt er å gjøre TV 2s innhold så tilgjengelig som mulig for flest mulig, sier Rønningen.

Men fortsatt gjenstår det en avtale og distributør og det er Altibox med rundt 20-25 prosent av markedet. TV 2 har nå ligget i brudd med Altibox i nesten seks måneder.

- Kan denne avtalen dere nå presenterer sammen med Telenor hjelpe dere med å få til en avtale med Altibox?

- Det har jeg ingen mening om, sier Rønningen.

- Har Telenor et råd til Altibox og TV 2?

- På generelt grunnlag er det bare tapende parter i en konflikt. Jeg håper for alles skyld at det løser seg snart, sier Camilla Amundsen.

Ny TV 2-avtale kan sende strømmetall til himmels - men Telenor-kundene får mulighet til å velge bort TV 2 Play