Med jevne mellomrom forhandler TV-kanalene med de store distribusjonsselskapene og denne gangen er det den nye mediekjempen Warner Bros Discovery og Telenor som har sittet i det stille og forhandlet frem en ny avtale.  Det betyr at strømmetjenestene HBO Max og Discovery+ og lineærkanalene TVNorge, Fem og Max vil fortsette å glede Telenor T-We-kundene.

- Warner Bros. Discovery er en viktig del av underholdningstilbudet til våre kunder og vi setter stor pris på det gode samarbeidet vi har hatt gjennom flere år, sier Camilla Amundsen, leder for TV og fastnett i Telenor Norge til Kampanje.

Avtalen gjelder for Telenor i Norge og Telenor Sverige, og omfatter Discovery, HBO og Turner. For det norske publikummet gir det tilgang til de lokale kanalene TVNorge, Max, Vox, og Fem, Eurosport og Eurosport Norge, samt de internasjonale kanalene Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery ID, National Geographic Channels, CNN og Cartoon Networks.

Etter sammenslåingen mellom Discovery og Warner Media har kanalbuketten i selskapet økt kraftig.

- Vi ønsker å nå ut til så mange som mulig med innholdet vårt, og at det oppleves så enkelt som mulig for seerne å finne fram. Vi er derfor veldig fornøyde med å ha landet en avtale som sikrer Telenors kunder fortsatt tilgang til både vårt norske og internasjonale kvalitetsinnhold, sier direktør for partnerskap og distribusjon i Norden, Linda Vabø.  

Warner Bros. Discovery ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer til avtalen.

Les også: Slik blir den nordiske ledergruppen i Warner Bros. Discovery

- De fleste landes uten konflikt
Telenors TV- og strømmetjeneste T-We samler nesten 150 kanaler og strømmetjenester i ett univers, til nesten 550 000 norske husstander og det er således svært viktig for TV-kanalene å komme frem til enighet med distributørene. De seneste årene har imidlertid vist at det ikke alltid er lett. I disse dager ligger TV 2 i en betent konflikt med Altibox, og i 2016 havnet daværende TVNorge-eier i en konflikt med nettopp Telenor med det resultatet at neste tre millioner TV-seere mistet sine TV-kanaler.

- Hvordan er det å lande en avtale med et av de store TV-husene uten å havne i en konflikt?

- De aller fleste avtaler landes uten konflikt. Vi opplever en felles oppfattelse av kundebehov og verdi, og har inngått en avtale som gir kundene fortsatt tilgang til at det flotte innholdet Warner Bros. Discovery tilbyr, sier Amundsen.  

Les også: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere

- Ikke planlagt endringer
I 2020, da partene sist forhandlet kom man også raskt til enighet, men ingen av partene vil si noe om hvordan forhandlingene har forløpt.

- Er det blitt en større økonomisk avtale nå som også HBO Max og CNN er en del av avtalen?

- Vi kan dessverre ikke dele detaljer fra innholdet i avtalen.

I dag ligger kanalene TVNorge, Fem og Max inne med en fast plassering i Telenors TV-pakke samtidig som strømmetjenestene l Discovery+ og HBO Max har en satt poengverdi.

- Vi avtaler aldri kundepris med våre leverandører, og avtalen berører ikke poengverdi på tjenestene. Det er ikke planlagt noen endringer, sier Amundsen.