Strix-sjefen etter sjokk-utkastelsen: - Forventer at Vedum kommer til å se på Farmen i pausene

Dosent ved Høyskolen Kristiania mener Hurdalsjøen hotell har fått mye god markedsføring.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

I går meldte Dagbladet at 60 medarbeidere i Strix, produksjonsselskapet som står bak «Farmen», hadde blitt kastet ut av Hurdalsjøen Hotell, som heller ville lage plass for politikerne i Ap, Sv og Sp, som skal ha sine sonderingssamtaler der. Fredag ettermiddag ble det klart at de tre partiene fortsetter sine sonderinger på hotellet.

Dermed blir det ingen kjapp innflytting tilbake på hotellet for «Farmen»-teamet. Realityserien som hadde premiere på tirsdag, har kun en og en halv uke igjen av produksjonen.

Daglig leder i Strix, Jørgen Hermansen, sa til TV 2 at de er veldig skuffet over måten de blir behandlet på.

- Det er knapt så vi tror det vi opplever nå, sa Strix-sjefen.

I dag er det en litt mer lettet TV-produksjonssjef i Strix.

- Vi står midt oppi det her nå. Vi har fått en strøm av henvendelser og telefoner fra lokalmiljøet i Hurdal. Fra vanlige folk som ønsker at vi skal gjøre denne sesongen av «Farmen» ferdig, sier Hermansen i dag til Kampanje. 

Han sier de «har fått mange tilbud om steder hvor de kan bo og oppholde seg for å bli ferdig med produksjonen.»

- Samtidig har vi kontakt med et sted som heter Best Western Leto Arena, som er et stykke unna innspillingsstedet, eller 20 minutter nedi gata, og de har også kastet seg rundt og gjør tilpasninger for å huse oss, forteller han videre. 

- Håper regjeringspartiene koser seg med «Farmen»

Hermansen sier at de dermed har endt opp med en løsning som er en «blanding av lokal innlosjering, for de folka som trenger å bo nærmere innspillingsplass» og hotellrom på Best Western Leto Arena. 

- Vi bor ikke hjemme privat hos noen, vi bor på lokaler som lokale mennesker har tipset oss om, som vi leier, forklarer han. 

- Hvor har dere vært i natt? 

- Det er først mandag morgen vi blir kastet ut. Så denne flytteprosessen foregår i helga. TV-folk er omstillingsdyktige, vi har en har en omstillingsdyktig stab på «Farmen». Jeg er ekstremt takknemlig for at de bretter opp ermene og tar de ubekvemmelighetene dette fører med seg, slik at vanlige folk skal få se «Farmen», sier han. 

Videre sier Hermansen at han vet at det er TV 2-dekning på hotellet de blir kastet ut fra i Hurdalsjøen. 

- Jeg håper at de kommende regjeringspartiene koser seg med «Farmen i pausene. Jeg forventer at Vedum kommer til å sitte å se på «Farmen» i pausene, humrer han. 

- Nå spøker det altså ikke lenger for «Farmen»-avslutningen? 

- Slik det ser ut nå, så klarer vi å gjennomføre dette uten at det går utover innspillingen. Det er takket være lokale, vanlige folk og en omstillingsdyktig stab, avslutter Hermansen.

- Hotellet får god markedsføring

Det er ikke første gang norske topp-politikere samles på Hurdal. Den sittende regjeringen brukte det blant annet til budsjettkonferansen i 2020, men fortsatt gjenstår det å se om hotellet også kommer til å huse de reelle forhandlingene som skal lede opp til en regjeringsplattform eller en programerklæring av typen Granavolden-plattformen eller Soria Moria-erklæringen. Dosent Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania sier Hurdalsjøen uansett har fått mye gratis PR, selv om han aldri tidligere hadde hørt om Hurdalsjøen Hotell. 

- Den forrige regjeringen brukte det mye til forhandlinger. Hotellet får god markedsføring i nasjonale medier nå. Hvis det er godt nok for den kommende regjeringen til holde sine regjeringsforhandlinger der, så er det godt nok for de fleste bedrifter å holde sine strategimøter der, sier Trond Blindheim til Kampanje. 

- Som de sa under vinter-OL i 1994 på Lillehammer: Er det godt nok for verdenseliten, så er det godt nok for deg, fortsetter han. 

- Men de kastet jo ut «Farmen»-produksjonen. Påvirker ikke det hotellet sitt omdømme negativt? 

- Det betyr at TV 2 ikke kommer det til å bruke det flere ganger. Utover det betyr det ingen ting, avslutter han. 

 

Strix-sjefen etter sjokk-utkastelsen: - Forventer at Vedum kommer til å se på Farmen i pausene