Tirsdag sjekket 14 deltakere inn på Steinsjøen gård på Østre Toten i Innlandet fylke da det var duket for premiere på den originale versjonen av TV 2-programmet «Farmen».

I fjor debuterte Mads Hansen som programleder for programmet, og er også i år frontfigur på gården.

Les også: Farmen-produksjonen kastet ut av hotell

150.000 bak fjorårets snitt
TV 2 har allerede vist to episoder av «Kampen for tilværelsen» og ifølge tall som Kampanje har publisert i tidligere artikler er årets premiere noe svakre enn de forrige årene. Det erkjenner også programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

- Først og fremst må jeg si at vi er utrolig fornøyde med «Farmen». Casting er helt fantastisk. Så noterer jeg meg det at det er en lavere start lineært, men at strømmingen er noe sterkere. Og det er noe som kommer til å bygge seg opp over tid, sier Haldorsen.

Premieren av årets sesong har. etter to dager ute, en Total Screen Rating på 526.000 seere, hvilket vil si seere fra både lineær-TV og fra TV 2 Play som er TV 2s strømmetjeneste.

Det er en svak nedgang sammenlignet med fjoråret da premieren hadde 560.000 seere etter én dag ute. Fjorårets sesong hadde i gjennomsnitt 682.00 seere.

Les også: Færre fulgte Farmen-finalen - 660.000 seere fikk med seg årets siste program

Total Screen Rating på andre episode av årets sesong er for øvrig på 380.000 seere etter én dag.

Førstegangsseing, som Haldorsen nevnte, har gått kraftig ned de to siste årene. I 2019 var hele 507.000 som benket seg foran fjernsynet for å få med seg premieren, i fjor var det 494.000, mens det i år var 371.000.

- Ingen panikk
Haldorsen gleder seg imidlertid over strømmetallene, som hun tror bare vil vokse utover høsten.

- Det er ingen panikk i TV 2. Snarere tvert imot. Dette skal vi stå i fremover og når regnet og høsten kommer så tror jeg tallet bare vil øke. Også tror jeg det har blitt sånn at det er litt lavere tall lineært, fordi folk vil se det når de selv vil, sier Haldorsen.

- Jeg er forsiktig optimist. Jeg er meget fornøyd med Strix og folkene i TV 2 som lager så bra reality. Så tror jeg at når folket blir kjent med de fantastiske karakterene på gården, så blir det mer seing, sier programredaktøren.

Det er som nevnt medieprofil og tidligere fotballspiller Mads Hansen som leder programmet.

Fra 2004 til 2019 var det Gaute Grøtta Grav som var frontfigur, mens Sarah Natasha Melbye var programleder for den første sesongen i 2001 og Frithjof Wilborn ledet programmets andre sesong i 2003.

Les også: «Ikke lov å le på hytta» har fått over en halv million seere: - Over all forventning