Nent-sjef klar med nye vintersport-planer - vil ikke jage rivalenes profiler

- Skisporten trenger en foryngelse, sier Anders Jensen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Fem måneder etter at Nordic Entertainment Group slapp bomben om at de har sikret seg noen av de mest attraktive sportsrettighetene som finnes sett med norske øyne – vintersporten – foran nesen på NRK, var Nent-sjef Anders Jensen på plass i Oslo for å fortelle mer om planene på Kampanjes konferanse «Media Business».

- Dette er en veldig bevisst strategi for å bredde oss og skape en destinasjon for hele det norske folket, og da finnes det ikke noe bedre enn å satse på vintersport. Planleggingen har startet og vi har store planer om å gi alle norske seere både mer og bedre dekning av vintersporten som er så viktig og fantastisk spennende, sier han til Kampanje.

- Hvor langt har dere kommet med planleggingen?

- Jeg har hatt et antall møter mine respektive team og har sett på ulike strategiske vinklinger, hvilket studio vi skal bygge, hvilke eksperter vi skal ha, hvilke ankere vi skal ha i studio og hva vi kan gjøre som er nytt.

Fra «Media Business»-scenen kunne Jensen røpe at de ikke vil «løpe rundt» og jage de redaksjonelle profilene som vi kjenner fra vintersportsendingene på NRK, TV 2 og TVNorge.

- Fremfor alt skal vi skape helt nye profiler som kan ta sporten til et nytt nivå. Skisporten trenger en foryngelse for å tiltrekke seg nye seere og sponsorer i fremtiden.

- Betydelig mer interaktive opplevelser

Også studiosendingene vil skille seg ut fra de vi er vant med i dag, om man skal tro Nent-sjefen.

- Dette er nesten to år frem i tid. Vi må tenke på hva vi kan gjøre for å skape innovasjon i seeropplevelsen om to år.

- Hva kan det være?

- Det blir betydelig mer interaktive opplevelser. Studioutviklingen går ufattelig fort. Vi jobber mye med «in locker room experience» på fotball. Nå skal vi ta det videre til vintersport.

- Har dere redaksjonelle muskler til å bære dette alene?

- Ja, det synes jeg vi har og der vi mangler noe, kommer vi til å bygge opp. Vi er veldig ydmyke for størrelsen på rettighetene og at dette er noe som er nytt for oss i Norge, men vi har tatt over håndballen og fått veldig gode tilbakemeldinger på det.

- Kan det være aktuelt å samarbeide med andre mediehus?

- I utgangspunktet er vi alltid positive til ulike former for samarbeid, men som alltid krever det en positiv innstilling fra alle som vil inngå samarbeid.

Intervjuet med Anders Jensen ble gjort dagen før Nent Group slapp meldingen om at de omorganiserer ledelsen i selskapet og fjerner alle landssjefer, inkludert stillingen som administrerende direktør i Nent Group Norge. Det betyr at Vegard Klubbenes Drogseth går av som norgessjef 1. oktober.

Det er heller ingen nordmenn i Nent Groups nye ledergruppe.

Kampanje har stilt Anders Jensen oppfølgingsspørsmål på e-post om hvem som har ansvaret for avviklingen av vintersport-rettighetene i den nye organisasjonen.

- Ansvaret for all sport vi sender ligger på vår sportssjef sentralt, Kim Mikkelsen. De lokale sportssjefene, inklusive Anne Tufte i Norge, rapporterer allerede til Kim, så vår kommende organisasjonsendring påvirker ikke vår satsing på vintersport, annet enn positivt ettersom vi regner med å kunne satse enda mer fremover. Nåværende landssjefer har relativt lite med sporten å gjøre, svarer Jensen i en e-post.

Les mer: Nent Group oppløser hele den norske ledergruppen – Vegard Drogseth mister stillingen som norgessjef

Vil samarbeide med Apple og Disney

Nent-sjefen legger ikke skjul på målet med vintersport-kuppet er å gjøre enda flere nordmenn til abonnenter av strømmetjenesten som i dag er mest kjent for sine fotballrettigheter og nordiske dramaserier.

På under ett år, har han oppjustert programbudsjettet fra sju til åtte milliarder svenske kroner i året, vel vitende om at konkurransen i strømmemarkedet bare blir tøffere. I høst lanserer både Apple og Disney egne strømmetjenester.

- Jeg synes Apple har blitt posisjonert feil i denne debatten. De er mer en potensiell samarbeidspartner. Vi har masse innhold som er interessant utenfor Nordens grenser og de har innhold vi kan samarbeide om i Norden. Skal man være en sterk regional spiller, må man ha et internasjonalt perspektiv og være klar til å samarbeide med disse globale kjempene. Mitt inntrykk etter å ha møtt nesten alle disse topplederne er at interessen for samarbeid er ganske stor, og vi representerer noe ganske unikt, sier Jensen.

- Blir Disney+ en tøffere konkurrent?

- Disney er et sterkt varemerke med fantastisk innhold, men detreffer veldig ungt med Marvel, Lucas Film (Star Wars, journ. anm) og Disney-innhold, og blir lett et nisjeprodukt i Norden. Disney tjener mye penger på samarbeid med oss og andre, og de må ha mange abonnenter for at dette skal bli lønnsomt.

På Media Business-scenen senere på dagen anslo Jensen at det kunne dreie seg om så mye som seks millioner abonnenter i hele Norden for at Disney+ skal være lønnsom.

- Det skjer ikke over natten og da er vi som regional spiller veldig interessant, sier han.

Da PWC la frem sin prognose for de neste fem årene på Media Business, var deres analyse at konkurransen om rettigheter vil tvinge frem konsolideringer på strømmemarkedet.

- Det tror jeg er en riktig analyse, men fra min bakgrunn i telecom vet jeg at man begynner å prate om konsolidering lenge før det skjer. Om det blir i 2023 eller 2025 eller neste år, tror jeg ikke man skal spekulere så mye i. Den beste måten å drive en virksomhet på, er å investere og ta en posisjon i markedet i påvente av en eventuell konsolidering. Man kan ikke vente på at det skal skje. Vi kommer til å se flere tjenester før vi ser færre, sier Nent-sjefen.

Les mer: Advarer mot mareritt-scenario for tv-industrien

Nent-sjef klar med nye vintersport-planer - vil ikke jage rivalenes profiler