TV 2 med full seier i Champions League-strid med Nent

Setter punktum for ett år lang konflikt. - Vi har hele tiden ment at avtalen er klar og at Nent ikke kan selge våre kamper til tv-distributørenes kunder, sier TV 2-direktør

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

TV 2 har fått medhold i voldgiftsretten mot Nent i striden om Champions League-avtalen partene inngikk i 2017. Dommen bekrefter den midlertidige avgjørelsen fra Oslo Byfogdembete fra september i fjor om at Nent brøt avtalen da de ga tilgang på TV 2s kamper til Viaplay-kunder hos tv-leverandører som Get og Canal Digital.

Stridens kjerne har vært et punkt i avtalen som åpner for at Nent-gruppen kan vise TV 2s kamper på Viaplay, under forutsetningen av at dette er et «premiumtilbud» til Nent-gruppens «egne kunder». Ettersom kunder av Get, Canal Digital og NextGenTel med Viasats sportspakke har fått tilgang til kampene på Viaplay uten ekstra kostnad, har retten kommet frem til at disse forbeholdene ikke er overholdt.

Som Kampanje tidligere har skrevet, betaler TV 2 80 millioner kroner per sesong for to kamper i uken, eller 240 millioner kroner i løpet av en treårsperiode.

Les mer: TV 2 betaler 240 millioner for Champions League - slik endte avtalen i retten

TV 2: - Stemningen er ryddig og god

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, bekrefter opplysningene overfor Kampanje.

- Vi er glade for at vi har fått en endelig avklaring i denne saken. Den har pågått en stund. Vi har hele tiden ment at avtalen er klar og at Nent ikke kan selge våre kamper til tv-distributørenes kunder. Å få det bekreftet, er vi glade for.

- Hva betyr dette for dere?

- Saken har først og fremst handlet om en avklaring av et avtaleforhold rundt hvorvidt Nent kan selge våre kamper til tv-distributørenes kunder. For tv-kundene får avgjørelsen liten betydning. TV 2s Champions League-kamper er tilgjengelig på TV 2 Sport 1 tv-leverandørene.

- Har dette vært avgjørende for forhandlingene mellom TV 2 og tv-distributørene om TV 2 Sport 1?

- Dette har vært en separat sak som vi fikk en midlertidig forføyning på i 2018 og hvor vi nå har fått bekreftet at vår tolkning har vært korrekt.

- Hvor mye penger har dere brukt på denne saken?

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på.

- Er det aktuelt å reise et erstatningskrav?

- Nei, vi anser dette som en endelig avklaring i denne saken fra vår side.

Avtalen med Nent Group ble inngått i 2017. Den trådte i kraft i fjor og varer til 2021.

- Hvordan er stemningen mellom partene nå?

- Stemningen vil jeg karakterisere som ryddig og god. Begge parter har vært opptatt av å få en avklaring på avtaletolkningen, og TV 2 er fortsatt åpen for og avhengig av gode samarbeidsrelasjoner fremover, også med Nent.

- Men med dette bråket som bakteppe, er det aktuelt å inngå en lignende avtale igjen, eller frister det mer å kjøpe hele rettigheten selv?

- Vi vil alltid se på ulike typer samarbeidsmodeller på alle områder vi jobber med, også på dette området. Det er vårt utgangspunkt, også med Nent, sier Willand.

Nent: - Greit å få en avklaring

Kommunikasjonsdirektør i Nent Group, Line Vee Hanum, sier de tar dommen til etterretning.

- Vi har hatt en midlertidig forføyning siden i fjor, så egentlig er det ikke så mye nytt. Det viktigste for oss er at man fortsatt kan se alt av Champions League på Viaplay dersom man er direktekunde hos oss, sier hun til Kampanje.

- Men dere har vært uenige i at dere har brutt avtalen?

- Vi har hatt forskjellig forståelse av avtalen, åpenbart, ettersom vi har forsøkt å få løst dette i voldsgiftretten.

- Hva er konsekvensen av denne avtalen for dere?

- Vi forholder oss til avgjørelsen som har kommet, men kundene vil ikke oppleve noe stor endring ettersom det kom en midlertidig forføyning i fjor.

- Hvordan er stemningen mellom Nent og TV 2 i dag?

- Man har både partnerskap, og så står man på hver sin side i en sånn type sak. Men vi går videre. Det er greit å få en endelig avklaring på dette.

- Har dere mottatt erstatningskrav fra TV 2?

- Jeg går ikke inn på detaljer hva som har kommet ut av dette.

- Kommer dere til å inngå en lignende avtale med TV 2 igjen?

- Det kan jeg ikke kommentere på.

Nent Group ble i fjor dømt til å betale TV 2s saksomkostninger på 352.588 kroner av  i Oslo Byfogdembete.

TV 2 med full seier i Champions League-strid med Nent