TV 2-anker: - Har følt oss strupt redaksjonelt

Nå jubler TV 2-ansatte over nyheten om ti nye journalister, men de stiller også krav til TV 2-ledelsen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

- Nå vet jeg at jeg har jobb til jeg er 49 år, ler TV 2s 44 år gamle nyhetsanker Sturla Dyregrov på spørsmål om hvordan han tar imot nyheten om at TV 2 har signert en femårig allmennkringkasteravtale med staten.

Kampanje møter Dyregrov kort tid etter mottakelsen i TV 2s lokaler i Media City Bergen der TV 2-sjef Olav T. Sandnes og kulturminister Trine Skei Grande har lagt ut om den nye avtalen. Han føler først og fremst lettelse over at avtalen endelig er på plass.

- Det har vært mye snakk om dette veldig lenge. Det føles godt å slippe å tenke på det nå, sier han.

Dyregrov er ikke i tvil om at det er ansettelsen av ti nye journalister som er dagens største nyhet.

- Penger, boller og champagne er greit, men det viktige er at vi får ti nye journalister.

Les mer: TV 2-sjef ruster opp med ti nye journalister etter ny tv-avtale

Han retter blikket innover i TV 2s nyhetsredaksjon i Bergen og påpeker at selv om de rår over store lokaler, er det relativt langt mellom journalistene her.

- TV 2 er en stor organisasjon, men vi har følt oss strupt redaksjonelt. Vi må løpe raskt og dekke mye, så ti nye ansatte vil utgjøre en stor forskjell i nyhetssendingene som seerne vil merke, sier han.

- Hadde du vært bekymret for TV 2s evne til å levere på nyhetsdekningen uten denne avtalen?

- Ja, først og fremst fordi vi har vært veldig få når det skjer store ting, men ikke for jobben min.

Noen ytterligere satsing utover de ti nye journalistene, har han ingen tro på.

- Nei, det har jeg ikke, men vi skal være veldig fornøyd med de ti. Ti journalister er en ganske slagkraftig organisasjon i seg selv, og det kommer på toppen av de andre ansatte.

Ti journalister er en ganske slagkraftig organisasjon i seg selv, og det kommer på toppen av de andre ansatte. Sturla Dyregrov

- En befrielse å få på plass

Reporter og vaktsjef i John Christian Lundstadsveen, som er sportsredaksjonens representant i TV 2-klubben, er også lettet over at avtalen er signert.

- Det er en befrielse endelig å få dette på plass. Vi har gått og grublet etter noen nedturer de siste årene, men nå ser det ut som skuta er snudd litt. Vi kommer til å spørre om hvor konkrete de kan være på de ti stillingene som skal ansettes. Det blir spennende å se, sier han til Kampanje.

Han har også vært frustrert over den reduserte redaksjonelle slagkraften i TV 2.

- Vi har følt at vi har stanget litt og villet mer enn vi kunne. Vi har vært et sted, og da vil man være der alltid.

- Hva forventer dere at TV 2 skal få ut av avtalen?

- Vi forventer bedre journalistikk, at vi skal være til stede der folk er. Jeg synes kulturministeren sa det bra, at vi skal formidle de små sin sak og være motstander til autoriteter. Jeg tror disse midlene vil bidra til at vi klarer det.

Vi har følt at vi har stanget litt og villet mer enn vi kunne.

- Hadde du vært bekymret for TV 2s evne til å levere på nyheter uten denne avtalen?

- Ja, det hadde jeg. Det er klart at vi har fått signaler om at TV 2 uansett skal fortsette med nyheter og sportsnyheter, men jeg tviler på at det hadde skjedd i like stor grad.

- Jeg kjenner jeg blir ordentlig glad, sier redaksjonssjef Silje Hovland i TV 2.

- Dette innebærer en stor endring i positiv retning og det er god stemning i redaksjonen, fortsetter hun.

- Hva forventer du av TV 2 fremover?

- Jeg forventer fokus på nyhetsjournalistikk.

- Uvanlig god nyhet

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække kaller rekrutteringen for en «kjempeoppbemanning»

- Dette er en kjempeoppbemanning i våre tider. Det at TV 2 nå velger å oppbemanne med ti fulle hjemler er uvanlig vil jeg si, og en god vurdering og en god nyhet for oss i dag, sier hun til Kampanje. 

I avtalen står det at majoriteten av de redaksjonelle ansatte skal jobbe utenfor Oslo. Det mener Solbrække de allerede har løst. 

- I denne sammenheng handler det om alle de funksjonene som skal til for å få hovedkanalen og nyhetene på lufta. Det vil si at det gjelder journalister, produsenter og fotografer og en rekke andre funksjoner. I avtalen forplikter vi oss til at mer enn 50 prosent av disse skal være her i Bergen. Det er det allerede, og det blir vår jobb i sørge for at det forblir sånn, sier hun. 

Får nye årsverk:

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 får ti nye årsverk å rutte med, og de aller fleste blir plassert i Bergen. Foto: Eivor Eriksen

TV 2-anker: - Har følt oss strupt redaksjonelt