Under den store depresjonen på 1930-tallet så Charles Revson sitt snitt til å starte et kosmetikkselskap med navnet Revlon. «L»-en i merkevaren var til ære for en kjemiker ved navn Charles Lachman og i starten var det kun neglelakk som var i sortimentet. 85 år senere sysselsetter morselskapet 7300 mennesker, omsetningen var på 2,3 milliarder dollar i 2016 – og selskapet kjemper med nebb og klør for å holde seg inne på Topp 20-listen over internasjonale kosmetikk-merkevarer.
Et av grepene toppsjef Fabian T. Garcia har gjort for å holde seg innenfor Topp 20, var et strategisk valg i 2016 om å kjøpe konkurrenten Elizabeth Arden. Globalt ble den nye, felles organisasjonen kuttet med 350 årsverk, men begge merkevarene eksisterer fortsatt side om side under Revlon-paraplyen.
Nedbemanninger og omstruktureringer var ikke til å unngå, når målet var å få frem et nytt og styrket Revlon i en digital hverdag. Av den grunn ble digitalmarkedsføreren Swan Sit hentet inn fra rivalen, Estee Lauder.
- Oppkjøpet har akselerert den digitale prosessen, siden to etablerte merkevarer går sammen. Elizabeth Arden er en 116 år gammel merkevare! Revlon på sin side har en bedriftshistorie som speiler amerikansk historie, så dette har vært en spennende prosess, forteller Swan Sit.
Hun har i dag tittelen global digitalsjef i Revlon med blant annet ansvaret for å lansere merkevaren Elizabeth Ardens første, digitale plattform. Nylig gjestet hun Strømstad og «Dialogkonferansen» og til Kampanje sier Sit at hun ikke er i tvil om hva den største utfordringen er for skjønnhetsindustrien i en hverdag der forbrukere daglig blir eksponert for mellom 4000 og 10 000 ulike kommersielle budskap.
- Det er helt klart en utfordring at alle merkevarer i denne kategorien ser like ut i sosiale media. Vi startet med å sette forbrukeren i sentrum. Da måtte vi finne ut hva som var de digitale kontaktpunktene med våre merkevarer, forteller hun.
Les også: - Fremtiden vil ikke bare være digital