Kampen om Champions League-rettigheter er i gang - Viaplay-sjef med stikk til TV 2

Til tross for selskapets utfordringer, virker Viaplay innstilt på å gi TV 2 kamp om rettighetene.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Tirsdag var Nørrelund en av gjestene på Kampanjes «Media Business»-konferanse på Hotel Continental i Oslo. Der snakket han om utviklingen i markedet for sportsrettigheter generelt og pengegaloppen som har foregått i Premier League spesielt. Viaplay sitter som kjent på Premier League-rettighetene til frem til 2028.

Nørrelund representerer selv et selskap som står midt oppe i sin største krise noensinne. Så sent som forrige uke måtte Viaplay utsette fremleggelsen av tallene for tredje kvartal på ubestemt tid i påvente av en avklaring i pågående diskusjoner om en refinansiering av selskapet med deres største eiere, inkludert Schibsted.

Da han takket ja til å stå på scenen i «Media Business», hadde Nørrelund nylig blitt takket av som sportssjef etter ti år i rollen av daværende toppsjef Anders Jensen. Tre måneder senere var Jensen ute av selskapet og Nørrelund tilbake i rollen med Jørgen Madsen Lindemann som ny sjef.

Nørrelund gjorde det klart overfor de fremmøtte tirsdag at det ikke ville komme noen nyheter fra han om hva som nå skjer i kulissene i selskapet.

- Det jeg kan si er det Jørgen Madsen Lindemann har sagt etter presentasjonen av andre kvartal. Vi har gjort en feil investering som selskap. Vi har gått inn i land hvor vi ikke skal være. Men vi har en solid forretning i Norden og har en solid forretning i Nederland. Vi skal selvfølgelig bli værende der vi tjener penger, sier han.

Les mer: Viaplay-comeback for sportsdirektør - hentes tilbake av ny sjef

- Vi er i gang med en prosess

Peter Nørrelund er imidlertid klinkende klar på Viaplay fortsatt skal være en ledende aktør på sport i Norden. Han sa i sitt foredrag at det kun er plass til to aktører i markedet for den mest attraktive betal-TV-sporten i Norden. I Norge er det i dag TV 2 og Viaplay, slik han ser det.

- Sport er den eneste virkelige mediedifferensiatoren, sa Nørrelund fra scenen.

Han anslår at han har forhandlet frem over 200 rettighetsavtaler i sine 20 år i bransjen.

- Det handler om å sikre at man har en sportsbusiness i mange år fremover, eller så har man ingen business, sier han.

Viaplays sportssjef kommenterte så vidt også de pågående forhandlingene om Champions League, og mer enn antydet at Viaplay vil gi TV 2 kamp om de norske rettighetene. TV 2s rettighetsperiode utløper til neste år.

- Vi er i gang med en prosess nå som jeg selvfølgelig ikke kan si noe om, sa Nørrelund fra scenen.

Vil TV 2 kamp om rettigheter

Han kom likevel med et lite stikk til TV 2 og deres rådgiver på kjøp av sportsrettigheter, John Robberstad, som var til stede i salen. Etter det Kampanje kjenner til, gikk Champions League ut med et anbudsdokument til de nordiske TV-kanalene denne uken med frist på å komme med bud ved utgangen av neste måned.

- Jeg kaster ikke bort tiden min, for jeg kan se at John Robberstad også sitter her i salen. Så da jobber heller ikke han med Champions League akkurat nå, sa Nørrelund.

Overfor Kampanje understeker Nørrelund at Viaplay har en lang historie med Champions League.

- Vi har som eneste kringkaster i Europa hatt Champions League siden turneringen startet, så vi kikker alltid på Champions League, men jeg kan ikke uttale meg om prosesser som er i gang, sier Nørrelund til Kampanje.

- I situasjonen Viaplay står i nå hvor det er et stort fokus på å spare penger og kutte kostnader, er dere i posisjon til å gå inn i slike rettighetsforhandlinger med full styrke?

- Ja, absolutt.

Sportssjefen avviser samtidig at det er aktuelt å selge sportsrettigheter i Norge for å bedre økonomien i selskapet.

- Det har vi ingen planer om.

På Media Business:

TV 2-rådgiverne Jon Nørstebøen og John Robberstad var begge til stede på Kampanjes Media Business-konferanse og fikk med seg foredraget til Peter Nørrelund fra Viaplay. Her de to sammen med advokat og partner i Wiersholm Hans Erik Johnsen. Foto: Øyvind Hofsrud.

Kampen om Champions League-rettigheter er i gang - Viaplay-sjef med stikk til TV 2