Peter Nørrelund vender tilbake til Viaplay Group i rollen som sportsdirektør. Det skjer bare tre måneder etter at selskapet meldte Nørrelunds avgang med en begrunnelse om at han ønsket seg «nye profesjonelle utfordringer».

Siden den gang har mye skjedd. Ikke minst har Viaplay Group fått en ny konsernsjef. Anders Jensen, som takket Nørrelund av i mars, har forlatt selskapet som en konsekvens av at utfordringene på kort tid har tårnet seg opp for strømmekjempen.

Les mer: Viaplay-sjefen går av - kutter prognosene for 2023

Han er blitt etterfulgt av Jørgen Madsen Lindemann som med dette gjør sitt første store grep for å få selskapet tilbake på rett kjøl.

Ny sportsdirektør slutter
Med unntak av et kort opphold i vår, har Nørrelund jobbet i Viaplay Group siden selskapet var en del av Modern Times Group i 2003. Jørgen Madsen Lindemann ledet MTG fra 2012 til 2020. De to kjenner hverandre med andre ord godt.

- Jeg er henrykt over at Peter blir med oss ​​igjen. Jeg har jobbet tett med Peter i det meste av min karriere, og Viaplay Group vil ha enorm nytte av hans bemerkelsesverdige nettverk, kunnskap og erfaring i årene som kommer, sier Lindemann i en pressemelding.

I meldingen kommer det også frem at Cecilia Gave forlater selskapet. Det er bare tre uker siden hun fikk jobben som sportsdirektør.

- Vi har hatt en dialog om en annen seniorrolle internt, og etter noen betraktninger har jeg valgt å gå videre etter mange år i selskapet. Jeg tror så klart på selskapet, og jeg ser frem til hva fremtiden min har å bringe, skriver Gave i en SMS til Kampanje.

- På vegne av Viaplay Group vil jeg takke Cecilia for hennes engasjement, ekspertise og uvurderlige bidrag gjennom årene og ønsker henne alt godt, sier Lindemann i meldingen.

Saken fortsetter etter bildet.

Jørgen Madsen Lindemann 3.jpg

Tar grep: Jørgen Madsen Lindemann har tatt fatt på ryddejobben i Viaplay Group. Selskapet står overfor sin største krise noensinne. Foto: Eivor Eriksen

- Full av energi

I sin nye rolle får Peter Nørrelund også ansvaret for å lede en ny forretningsenhet som har som mål å maksimere inntektene og produktmulighetene som ligger i konsernets sportsrettigheter.

- Denne muligheten var rett og slett for god for å avvise. Viaplay Group har et svært dyktig team og mange muligheter til å utvikle virksomheten og realisere det fulle potensialet i vår rettighetsportefølje, som er den beste i bransjen, sier Nørrelund i pressemeldingen.

- Fra og med i dag er min prioritet å forbedre våre eksisterende inntektsstrømmer og skape nye. Jeg er full av energi i møte med denne utfordringen og er sikker på at det ligger store muligheter foran oss, fortsetter han.

Krise og kollaps
Viaplay Group står midt i selskapets største krise noensinne etter at det forrige uke ble kjent at konsernet møter mindre etterspørsel fra TV-abonnentene og nedgang i reklamemarkedet, og at selskapets resultater for 2023 blir langt svakere enn ventet.

De dårlige nyhetene førte til full kollaps for Viaplay-aksjen på Stockholmsbørsen.

Markedsverdien til Viaplay Group er i dag på 4,8 milliarder svenske kroner. Før aksjekrasjen forrige uke var verdien på over 17 milliarder svenske kroner.

Investorene har reagert positivt på dagens nyhet. På det meste steg aksjekursen med nesten fire prosent onsdag formiddag. I skrivende stund har aksjen lagt på seg nesten to prosent.

Les også: - Ny Viaplay-sjef kan bli nødt til å stenge ned land og selge unna TV-sport