Tidligere medietopp får ny jobb: - Verdens beste reseptfrie medisin

Ellen Arnstad tar på seg jobben som ny daglig leder for 50 sykehusklovner. Dermed avsluttes partnerskapet i rådgivningsselskapet Arnstad, Lystad og Brustad.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Tidligere i høst ble det kjent at Nina Elisabeth Eidem sluttet i stillingen som daglig leder i Sykehusklovnene. Den tidligere PR-rådgiveren hadde fått jobb i byggenæringen, og dermed måtte Sykehusklovnene med hjelp av rekrutteringsselskapet Visindi ut på lederjakt. Nå er jakten avsluttet og den som tar på seg jobben som leder for foreningen bestående av 50 profesjonelle sykehusklovner, en liten administrasjon og et styre, blir tidligere Aller Media-topp, Ellen Arnstad (58). 

- Dette er en drømmejobb og et verdivalg for meg i livet nå. Sykehusklovnene er en organisasjon som jeg har stor respekt for, og som jeg også har opplevd som pårørende for en alvorlig syk sønn, sier Arnstad til Kampanje.

Ellen Arnstad var lenge en svært profilert leder i mediebransjen helt siden hun etablerte magasinet «Henne» tilbake i 1994. I 2017 forlot den tidligere Aller-direktøren og KK-redaktøren bladkonsernet hun hadde jobbet for i over 20 år, men før det rakk hun også å dele ut «Wenche Foss' Ærespris» til Sykehusklovnene i 2014. Nå mener hun at «ringen på mange måter er sluttet.»

- Sykehusklovnene gir barn og unge et pusterom i en behandlingssituasjon på sykehus, de bidrar til glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag. For å kunne bli en Sykehusklovn må du gå igjennom en utdanning. Samspillet mellom sykehusklovnene, helsepersonell og pårørende handler om å trygge barnet og vinne barnets tillit gjennom lek og ufarliggjøring av mye som er skummelt på et sykehus, sier Arnstad.

Les også: Arnstad om maktkamp: - Mediebransjen full av rykter

Sykehusklovning er en interaktiv og improvisert kunstform som blir til i møtet mellom sykehusklovnene og barna og det fascinerer meg. Ellen Arnstad, daglig leder i Sykehusklovnene

Opplevde selv klovnene på nært hold

Ellen Arnstad har selv opplevd betydningen av tilbudet Sykehusklovnene gir til barna. I 2019 ga hun ut boken «Alt du ikke ser. Livet med Joachim», der hun for første gang fortalte om å være mor til et barn med en alvorlig, dødelig genetisk sykdom.

- Jeg har som kjent hatt et parallelliv i mange år, fordi sønnen min, Joachim, skulle beskyttes mot sin skjebne. Det begynte med at han mistet synet, men vi som foreldre visste at han skulle miste alt og bli multifunksjonshemmet. Det var en ventesorg gjennom 17 år før han døde for tre og et halvt år siden. Det har også vært en livsreise på sykehus gjennom mange år, sier hun

- Hadde Joachim også glede av tilbudet til Sykehusklovnene? 

- Ja, veldig. Det fine med Sykeshusklovnene er at de tilpasser seg barnas situasjon. For Joachims del, som etter hvert ble multifunksjonshemmet etter å ha mistet synet, taleevnen og ikke lenger kunne gå, var det så fint at opplevelsen og klovneriet tilpasses barna og for Joachims del så var hørselen inntakt og det gjorde at han fikk gode opplevelser når sykehusklovnene var inne på hans rom med sang og lyder, sier den påtroppende lederen for Sykehusklovnene.

- Var disse opplevelsene en medvirkende årsak til at du takket ja til jobben?

- Opplevelsen som pårørende vil jeg alltid ha med meg, men styret la stor vekt på min kompetanse som leder gjennom mange år der jeg har ledet kunnskapsmedarbeidere samt alt det jeg har lært om etiske refleksjoner morsrollen og flere år i Pressens faglige utvalg. Sykehusklovning er en interaktiv og improvisert kunstform som blir til i møtet mellom sykehusklovnene og barna og det fascinerer meg. Samtidig handler sykehusklovning mye om sårbarhet, og det er jeg opptatt av, sier Arnstad.
 

Sjefsklovn:

Ellen Arnstad gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb som sjef for Sykehusklovnene. Foto: Astrid Waller.

Avvikler partnerskap

Etter at Arnstad sluttet i Aller Media, har hun rukket å jobbe som administrerende direktør for det første Marriott-hotellet i Norge og de nyoppussede konferanselokalene X Meeting Point Norway, startet podkasten «Livet & Ledelse» og etablert rådgivningsselskapet Arnstad, Lystad og Brustad damer sammen med Sylvia Brustad og Hilde Lystad. 

- Hva skjer med rådgviningsmiljøet du satte opp sammen med Brustad og Lystad?

- Jeg har dessverre ikke mulighet til å jobbe som rådgiver nå og selskapet vil sannsynligvis bli solgt, sier hun.

Arnstad satte opp Lystad, Arnstad og Brustad sammen med sine to partnere der alle eide en tredjedel hver av selskapet.

- Jeg fortsetter derimot med mitt selskap Bedre damer, der podkasten «Livet & Ledelse» vil være det viktigste. Det er en podkast som handler om verdier, akkurat som sykehusklovnene, sier Arnstad.

Styreleder, Øyvind Engh, i Sykehusklovnene sier at Ellen Arnstad sitt store engasjement for Sykehusklovnene er betydningsfullt. 

- Vi får en daglig leder som har en solid og bred bakgrunn som leder og i tillegg har et nettverk som hun har gode og relevante tanker om hvordan kan brukes til det beste for Sykehusklovnene, sier han.

Arnstad sier hun har stor respekt for den jobben Sykehusklovnene gjør for barn og unge hver dag på sykehus i hele landet.

- Sykehusklovnene bidrar med verdens beste reseptfrie medisin, helt uten bivirkninger, sier Arnstad.

Les også:  Ellen Arnstad starter nytt rådgivningsselskap – får med seg eks-minister og tidligere hotellsjef

Bryter opp:

De tre partnerne Hilde Lystad, Ellen Arnstad og Sylvia Brustad startet opp rådgivningsselskapet Lystad, Arnstad og Brustad sammen i fjor. Nå avsluttes samarbeidet. Foto: Astrid Waller.

Tidligere medietopp får ny jobb: - Verdens beste reseptfrie medisin