Viaplay dropper Robinsonekspedisjonen: - Har ikke levert bra nok

- Den har skuffet litt, rett og slett, sier underholdningssjef i Viaplay Group.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Høstens sesong av «Robinsonekspedisjonen» blir den siste på en god stund. I hvert fall på Viaplay. Det bekrefter selskapet overfor Kampanje.

- Det stemmer at vi ikke skal lage «Robinsonekspedisjonen» neste år. Den har skuffet litt, rett og slett, og har ikke blitt tatt imot av publikum på den måten vi har håpet, sier sjef for «non-scripted» i Viaplay Group, Christian Meinseth.

«Robinsonekspedisjonen» ble sendt for første gang på TV3 i 1999 med skuespiller Nils Ole Oftebro som programleder. Deretter tok tidenes første norske Robinson-vinner, Christer Falck, over programlederjobben. 

Falck ble også med videre da programmet skiftet hender og havnet hos TV 2 i 2015. Der fikk konseptet to sesonger, før det ble lagt på is i fem år.

Les også: Amazon satser på nordisk reality med Jakob Oftebro som programleder

Gjenoppstod i fjor

I 2021 gjenoppstod realityveteranen på TV3 og Viaplay, denne gangen med Silje Torp, kjent fra NRK-serien «Vikingane», som programleder. Hun har også ledet høstens sesong som ble spilt inn tidligere i år. Men nå er det altså slutt for andre gang.

- Hva betyr dette for programmets fremtid på Viaplay?- «Robinsonekspedisjonen» er en stor merkevare, så vi vil ikke utelukke at vi gjør det ved en senere anledning, sier Christian Meinseth.Han avviser at beslutningen kommer som en konsekvens av at Viaplay Group drar ned trykket i Norge.- Dette er en produksjon vi har gjort i to sesonger som ikke har levert bra nok på strømmetall. Da må vi ta konsekvensen av det. 

Ikke fornøyd:

Christian Meinseth setter punktum for «Robinsonekspedisjonen» etter svake strømmetall.

- Én realityproduksjon utgjør mye

Det er Nordiske Banijay som har produsert de to siste sesongene av «Robinsonekspedisjonen».

- Det er alltid synd når vi ikke får flere produksjoner av et prosjekt. Mange har jobbet hardt for dette, men vi må ha nok TV-seere til å forsvare investeringen. «Robinsonekspedisjonen» ligger i den dyrere enden av realityproduksjoner og sånn sett er det et litt lettere offer når man ser på totalen, sier administrerende direktør i Nordisk Banijay, Erlend Hernø Røeggen.De produserer også realityserier som «Mesternes Mester», «Ex on the Beach» og «71 grader nord», men Røeggen legger ikke skjul på at Viaplay Groups avgjørelse vil medføre et vesentlig omsetningstap.

- Én realityproduksjon utgjør mye. Vi må frem i skoa og selge mer hvis vi skal ha samme fart som i år og i fjor. Men vi lever ikke på en knivsegg. Vi er en trekkspillorganisasjon med et begrenset antall faste ansatte og flere frilansere, og denne kabalen legger vi nå, sier han.

- Har ikke det samme grepet på publikum

TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom er ikke overrasket over avgjørelsen. Hun sitter ikke med oversikt over hvordan programmet har gjort det på strømmetjenesten Viaplay, men viser til at snittet på lineær-TV heller ikke har vært spesielt høyt.

- «Robinsonekspedisjonen» har ikke det samme grepet på publikum som det hadde før i tiden, slår hun fast.

Hun mener programmet er ett av flere som har skuffet på Viaplay Groups TV-kanaler i hlst.

- Viaplay Group har på et generelt grunnlag hatt en røff høst. De venter nok sårt både på håndball og vintersporten, sier Massaiu.

Viaplay dropper Robinsonekspedisjonen: - Har ikke levert bra nok