TV 2-topp om omdømmetapet: - Vi tar tilbakemeldingen på alvor

Men TV 2 har vært forberedt på utviklingen, ifølge kommunikasjonsdirektør.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

TV 2 er en av de store taperne i årets utgave av Ipsos' omdømmeundersøkelse. Mediehuset faller fra 9. til 29. plass. Den andre store taperen i undersøkelsen, SAS, faller fra 18. til 35. plass.

Ipsos forklarer nedgangen til SAS med sommerens streik. Nedgangen til TV 2 er heller ikke vanskelig å forklare.

- Dette har vi vært forberedt på, etter måneder uten avtale med Altibox, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2 til Kampanje.

- Selvfølgelig forstår vi frustrasjonen hos seerne, og at de sier fra om det. Framover skal vi jobbe hver eneste dag for å gjøre oss fortjent til et godt omdømme over tid, fortsetter hun.

TV 2s distribusjonsavtale med Altibox gikk som kjent ut 1. april. Siden har over en halv million Altibox-kunder stått uten tilgang til TV 2s kanaler gjennom sitt ordinære TV-tilbud.

- Vi tar tilbakemeldingen på alvor. Vi er i hvert fall helt sikre på at ingen er tjent med å stå i konflikt der seerne blir skadelidende, sier Willand.

Les mer: TV 2 og SAS raser på omdømmekåring

- Grunn til å tro at det er en av årsakene

Anne Espelien i Ipsos, som står bak undersøkelsen, forteller at alt av informasjon befolkningen har av et selskap vil spille inn når de blir bedt om å svare på hva slags inntrykk de har av det.

- Det at forhandlingene med Altibox strandet er bredt dekket i media, i tillegg til at det er mange som er påvirket gjennom at de ikke lenger har tilgang til TV 2. Dette pågikk samtidig som feltperioden for undersøkelsen gikk, sier hun til Kampanje.

- Om det forklarer alt er vanskelig å svare på, men det er grunn til å tro at dette er en av årsakene, fortsetter hun.

Forhandler fortsatt med Altibox

På toppen av Ipsos' omdømmemåling troner NRK. 85 prosent har et godt inntrykk av statskanalen. Til sammenligning har 56 prosent et godt inntrykk av TV 2. Det utgjør en nedgang på 15 prosentpoeng fra i fjor.

- Hvordan kan dere snu denne utviklingen?

- Ved å fortsette arbeidet med å løfte frem og synliggjøre all vår journalistikk og alle de sterke historiene som har gjort at TV 2 engasjerer bredt i det norske samfunnet. Det blir vårt viktigste fokus, sier Willand.- Er det noe bevegelse i forhandlingene med Altibox?
- Vi forsøker fremdeles å finne løsninger. Dette har tatt lengre tid enn noen håpet på, så vi forstår at seerne er utålmodige.

Les mer: Én million TV-seere går glipp av «tidenes» dansefest på TV 2: - Engstelig for at dette er den nye virkeligheten

TV 2-topp om omdømmetapet: - Vi tar tilbakemeldingen på alvor