Try, Per Høj og Pol skal dele på 50 helsemillioner - 15 byråer har kjempet om oppdraget

Fem byråer har blitt til tre i de nye rammeavtalene til Helse-Norge. Se hvordan byråene ble rangert her!

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Norsk Helsenett har inngått nye rammeavtaler med Try Råd, Per Høj og Pol. Avtalen har en totalverdi på 50 millioner kroner over to år og skal dekke behovet for reklame- og markedsføringstjenester. Det kan omfatte alt fra idé og konseptutvikling til større og mindre kampanjer, og oppdrag med korte frister i akutte situasjoner, sånn som vi har sett under koronapandemien.

Norsk Helsenett leverer administrative tjenester til alle de statlige virksomhetene innenfor helseområdet, og de står derfor ansvarlig for anskaffelse av kommunikasjonstjenester for Direktoratet for e-helse, Folkehelseinstituttet, Helseklage, Legemiddelverket, Norsk Pasientskadeerstatning, Statens helsetilsyn, Statens strålevern, Helsedirektoratet og Helfo. 

15 byråer meldte sin interesse for anbudet og elleve av dem ble kvalifisert til deltakelse i konkurransen. De var JCP Prad, Nordic Screens, Dinamo, Trigger, Markant, The Oslo Company, Frontkom og Knowit, i tillegg til de tre vinnerne.

De nye rammeavtalene erstatter avtaler Norsk Helsenett har hatt med Per Høj, Pol, Dinamo HK Reklamebyrå og Hyper. De to sistnevnte leverte ikke inn tilbud på det nye anbudet.

Se hvordan byråene som deltok i konkurransen ble rangert nederst i saken.

Try Råd til topps

Try fikk den høyeste poengscoren i konkurransen med hele ti poeng på kvalitet (besvarelse av case og CV), som utgjør 70 prosent av tildelingskriteriene ved siden av pris. De har levert et tilbud med et team som er sammensatt av flere ressurser fra Try-huset.

I motsetning til Per Høj og Pol, har ikke Try tidligere hatt en rammeavtale om reklametjenester med Norsk Helsenett, men de har levert tjenester til Helsedirektoratet i samarbeid med Pol under koronapandemien.

I tildelingsbrevet srkiver Norsk Helsenett at Try viser «en imponerende oppgaveforståelse. De har en veldig solid målgruppeinnsikt og strategi. Det er positivt at mangfold er satt høyt på agendaen.»

Seniorrådgiver Stine Grøndahl Sesseng i Try Råd gleder seg til å ta fatt på oppgavene.

- Dette er en viktig samfunnsaktør. Det har vist seg under pandemien, men de tar også for seg viktige samfunnsutfordringer vi må leve med fremover. Å bidra med kompetanse i informasjons- og holdningskampanjer føles spesielt betydningsfullt, spesielt når vi kan levere med hele kompetansen Try-huset har å by på, sier hun til Kampanje.

- Hva tenker dere om å gå til topps i konkurransen?

- Vi liker å vinne og setter spesielt pris på å vise at vi kan vinne både hva gjelder vurderingen rundt kvalitet, men også med folkene våre og det sammensatte teamet vi tilbyr.

- Utrolig stolt og glad

Per Høj sikrer seg sin tredje avtaleperiode med Norsk Helsenett på rad.

- Jeg er utrolig stolt og glad for at vi skal fortsette å jobbe med Norsk Helsenett. Vi har fått til så mye fint sammen, og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier rådgiver i Per Høj, Sverre Midttun.

Om besvarelsen til Per Høj står det følgende i tildelingsbrevet:«Per Høj har et sterkt overbyggende kreativt konsept og synliggjør det på en fagtung, men samtidig lettfattet måte. De har gjort seg godt kjent med innholdet i caset og skaper det om til engasjerende verktøy for ungdom. Verktøyene er løftet ut på en måte som gjør at målgruppen får lyst til å bruke de.»

Per Høj har tidligere stått bak Helsedirektoratets kampanje for å få nordmenn til å slutte å snuse og røyke.

Les mer: Per Højs «snusbånd» går viralt - sett av over 2,5 millioner

Pol imponerer Norsk Helsenett

Også Pol imponererer Norsk Helsenett med sin oppgaveløsning.

«Pol viser god oppdragsforståelse og briefen er godt bearbeidet. Byrået har god forståelse for problemstillingene og blant annet beskrives godt fordelene med en sunn mental helse, fremfor å fokusere på symptomer», står det i tildelingsbrevet.

Pol har tidligere stått bak kampanjen «Lev» for Helsedirektoratet, der de har sett på sammenhengen mellom gode levevaner og god psykisk og fysisk helse.

Nå er de klar med en helt ny kampanje for Helsedirektoratet som tar utgangspunkt i en dyster selvmordsstatistikk.

Les mer: Møter dyster selvmordsstatistikk med ny kampanje: - Om det kan hjelpe bare ett menneske, blir vi fornøyde

Slik ble byråene vurdertTre byråer sikrer seg norske helsemillioner

Rangering Byrå Poeng
1. Try Råd 9,33
2. Per Høj 8,70
3. Pol 8,42
4. JCP PRAD 7,85
5. Nordic Screens 6,99
6. Dinamo 6,52
7. Trigger 6,67
8. Markant 5,34
9. The Oslo Company 5,24
10. Knowit 3,88
11. Frontkom 3,86

Try, Per Høj og Pol skal dele på 50 helsemillioner - 15 byråer har kjempet om oppdraget