Tidligere Red-topp snur i døra hos Foodora - satser på nytt byråliv

Magnus Strømnes Bøe får med seg Vegard Rohde Garder og Erik Holland Haukebø i det nye byrået Rocket.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Magnus Strømnes Bøe er for mange i bransjen fortsatt mest kjent for sine åtte år i Red Performance. Han var én av partnerne som solgte seg ut da Dentsu slukte Red-gruppen i 2018 og i fjor byttet Strømnes Bøe ut rødt med rosa som kommersiell sjef i budfirmaet Foodora.

Der ble han bare et halvt år. Nå er det igjen byråbransjen som gjelder.

- Jeg sluttet i Foodora fordi jeg ville tilbake til «faget». Foodora har en spennende rigg og jeg ble veldig glad i folka der, men jeg fant ut at det jeg vil gjøre nå er digital markedsføring i eget byrå. Det er jo helt fantastisk å få lov til å gründe da med Erik og Vegard, som er ekstremt dyktige fagpersoner, sier han til Kampanje.

Han vil ikke svare på hvorvidt han har hatt karantene fra byråbransjen etter at han sluttet i Red.

Les mer: Magnus Strømnes Bøe går til Foodora: - Kommer til å savne miljøet i Red

Blir en del av Nova Consulting Group

Magnus Strømnes Ble har med seg Erik Holland Haukebø, som kommer fra en stilling som CRO i TV 2, og tidligere CTO i digitalbyrået Synlighet, Vegard Rohde Garder, i det nye byrået som har fått navnet Rocket.

Det blir en del av Nova Consulting Group, og et søsterbyrå til svenske Pineberry, som ble kjøpt opp av Nova tidligere i år. 

- Digital markedsføring kompletterer på en logisk måte den eksisterende tjenestebredden til Nova og vi har derfor over lengre tid ønsket å etablere et tilbud på dette område i Norge. Nå gjør vi dette gjennom å bygge et nytt selskap sammen med tre av områdets beste eksperter. Magnus, Erik og Vegard er blant de aller beste i sine disipliner og miksen av SEO, CRO og annonsering i søk og sosiale medier er etter vårt skjønn helt avgjørende for virksomheter å lykkes med i tiden fremover, sier Geir Allan Hove, administrerende direktør i Nova Consulting Group.

Nova Consulting Group eier også selskaper som Epinova og Northern Beat. Konsernet hadde en omsetning på 368,9 millioner kroner i 2020 og et resultat før skatt på 52,7 millioner kroner. I 2021 sikter man nærmere 500 millioner kroner i omsetning.

- Timingen for oppstart er god

Rocket blir et digitalt markedsføringsbyrå, som foruten å jobbe med søkemotor- og konverteringsoptimalisering (SEO og CRO), også jobber med rekruttering av spesialister innen disse fagfeltene.

- Vi mener timingen for oppstart av byrået vårt er god. Det er et sterkt behov i markedet for spesialkompetanse på digital markedsføring grunnet en ytterligere dreining mot digitalisering som følge av pandemien. Det å gjøre dette sammen med Npva, som har svært lang historikk med å gründe oppstartsmiljøer, og i tillegg er et IT-miljø og ikke et kommunikasjonsmiljø, gir veldig mening for oss. IT-teknisk kompetanse er en premissgiver for å lykkes med markedsføring nå i 2021, sier Magnus Strømnes Bøe, som blir byråleder.

Rocket starter arbeidet med et utvalg av Novas kunder og et knippe egne kunder. Hvem det er, vil ikke byrålederen si helt ennå.

- Vi har en drøy håndfull kunder, men satser på å få flere snart. Markedet for SEO, CRO og annonsering i Google og social er jo i solid oppsving. Det vi kommer til å satse knallhardt på nå fremover er rekruttering. Vi er på jakt etter de beste hodene og kan by på medeierskap og spennende planer fremover.

Tidligere Red-topp snur i døra hos Foodora - satser på nytt byråliv