Motkraft er et «non-profit», strømselskap grunnlagt av de to ungguttene Bjørn Spieler (25) og Anders Rodem (22). Strømselskapet opplever for tiden stor vekst og merker stor interesse i mediene. Motkraft opererer med en forretningsmodell litt utenom det vanlige. Ifølge dem selv skal de ikke tjene penger på strømkundene deres. De kaller ideen sin for en liten «folkeaksjon» og ønsker å utfordre det bestående på strømmarkedet.
- For oss har det handlet om å gjøre et opprør mot de gammeldagse strømselskapene. Det har gitt skikkelig respons og vi føler nesten at vi har klart å skape en liten «folkeaksjon», sier Rodem.
Rodem sier «kjerneidéen er å mobilisere og utfordre det bestående.»
- Så vi antok at dette kom til å skape en del støy i bransjen. Samtidig så var timingen ganske god, med lansering samtidig som strømprisen nådde all time high, fortsetter Rodem.
Motkraft har droppet samarbeid med de store PR- og reklamebyråene, og har tatt av oppstartskapitalen for å rulle ut lanseringskampanjen sin. Duoen har riktignok ikke vært helt alene, to kjente rådgivere har hjulpet dem på veien.
- Vi har basert oss på å gjøre det meste selv og har ikke ansatt noen stor markedsavdeling, så det går 24-7. Men for at alt skal bli skikkelig proft har fått bistand fra We Are Live og Simpleness. Vi droppet stort PR-byrå, men har heller fått sparring fra to av bransjens mest erfarne rådgivere, sier Rodem. '
- Dere er en «non-profit» organisasjon, hvordan har dere tenkt til å markedsføre dere?
- Vi gjorde en del markedsundersøkelser før vi startet Motkraft hvor folk svarte at de føler seg lurt av strømselskapene. Det var akkurat den type budskap som gjorde at vi satte i gang med Motkraft. Det er først og fremst «word-of-mouth» og medieomtale som skal gjøre oss kjent. Håpet er at vi blir tema i lunsjpausen å mange arbeidsplasser fremover, forteller Rodem.
Han slår videre fast at reklamekampanjer og aggressive salgstilbud ikke står på planen.
- Vi kommer aldri til å operere med noen kampanjer eller lokketilbud som for eksempel at man setter ned prisen for å få kunder, sier Rodem.
Les også: Schibsted satser på strøm og kjøper seg opp i Tibber