Tidligere i høst gikk Schibsted inn som investor i det digitale strømselskapet Tibber. Nå kjøper de seg ytterligere opp gjennom at norske Strawberry selger sin eierandel til Schibsted. Aksjene har en verdi på 350 millioner kroner.

Gjennom denne investeringen vil Schibsted totalt sitte med en eierandel på cirka 15 prosent i Tibber.

- Vi har fulgt Tibber tett over lengre tid, og er svært glade for at vi nå har muligheten til å øke investeringen i selskapet gjennom Strawberrys salg av sin eierandel til oss. Tibbers grunnidé og produkter passer som hånd i hanske til Schibsteds misjon om å hjelpe folk i hverdagen. Vi har klokkertro på selskapet, og ser med glede og forventning fram til å ta del i og ikke minst bidra til Tibbers videre utvikling sammen med gründerne av selskapet. Schibsted kan støtte Tibber med å bygge merkevaren, gå inn i nye markeder og med kapital, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, i en pressemelding

Tibber-grunnlegger Edgeir Vårdal Aksdal gikk til topps i gründerkonkurransen «Strawberry-millionen» i oktober 2016 og fikk Petter A. Stordalen med på eiersiden gjennom en investering på 2,5 millioner kroner. Siden den gangen har Stordalen gjennom sitt selskap Strawberry Equities investert ytterligere i flere emisjonsrunder, og hadde før salget til Schibsted en aksjeandel på 11 prosent i Tibber.

- Da jeg første gang ble kjent med Tibber for fem år siden, uttalte jeg at dette er skoleeksempelet på en startup som ikke bare kan bli norsk eller europeisk, men faktisk kan komme ut i verden. Jeg ble dypt imponert over Edgeir og selskapet den gangen, og har fortsatt å la meg imponere over hvordan de har levert på sine ambisiøse planer, sier Stordalen i meldingen.

Tibber er allerede til stede i Norge og Sverige, og har planner om en rask internasjonal ekspansjon til Tyskland og Nederland.

- Tibber var kun en idé om å snu strømmarkedet opp ned da Petter og Strawberry valgte å satse på oss. Jeg er dypt takknemlig for at de valgte å satse på noen rebeller og en plan om å gjøre det umulige. Kanskje fordi de er rebeller selv. Likedan er jeg utrolig glad for at Schibsted tar over stafettpinnen og demonstrerer en slik tro på oss. Vi har fått til et godt samarbeid på kort tid, og jeg ser frem til å angripe de neste utfordringene med dem på laget, sier Edgeir Vårdal Aksnes, medgründer og administrerende direktør i Tibber.