Årets influencer tror bloggen er død: - Vi nordmenn er late

Nesten ingen av årets Vixen-vinnere har en aktiv blogg, men jurylederen tror det kan være en tabbe.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Iselin Guttormsen gikk helt til topps da kremen av norske influencere skulle kåres fredag kveld på Vixen Influencer Awards. Sexologen og podkast-verten vant kveldens gjeveste kategori - «Årets influencer» - foran andre finalister som Ingeborg Senneset og Emilie Nereng.

Prisutdelingen gikk tidligere under navnet Vixen Blog Awards, men det var langt mellom bloggerne på Gamle Logen på fredag. I kategorien «Årets influencer» er det ingen av finalistene som driver en aktiv blogg.

- Jeg tror at bloggen er død fordi vi nordmenn er late. Vi orker ikke å lese så innmari mye, og vi er travle. Det er så mye vi skal rekke, sier Guttormsen til Kampanje.

Selv har hun ikke gått ut og erklært egen blogg for nedlagt, men hun har heller ikke oppdatert den på et år. Prisen får hun i stedet for å lede podkasten «G-punktet», som lenge har vært en av landets mest populære, og som nå er å finne hos Podimo. Hun har i tillegg en betydelig tilstedeværelse på Instagram der hun følges av over 180.000.

- Det å høre på en pod mens du kjører til jobb og henter i barnehage, tror jeg er veldig fint for mange, sier Guttormsen.

Les også: Leah Isadora Behn er årets skjønnhets-influencer

- Krever mye for influencerne

Blant de andre finalistene i kategorien, finner vi Emilie «Voe» Nereng, som tidligere drev en av landets største blogger, før hun la inn årene i 2017. Nå har hun sitt eget TV-program på Matkanalen og driver en Instagram-konto med 130.000 følgere. På fredag ble hun kåret til årets matinfluencer.

Rawdah Mohamed er modell og moteredaktør i Vogue Skandinavia, og har 155.000 følgere på Instagram. Ingeborg Senneset er kommentator i Aftenposten og har over 50.000 følgere, mens Hanna-Martine Slåttland Baller først og fremst er en youtuber med 100.000 abonnenter.

Juryleder Astrid Valen-Utvik i Vixen Influencer Awards har også en blogg hun ikke har oppdatert siden februar i år, men hun vil likevel ikke gå så langt som å erklære bloggen død.

- Men jeg tror at blogg som plattform krever mye for influencerne. Den krever kontinuerlig oppdatering. Det er noe mer enn bare å legge ut et fint bilde, som du kan gjøre på Instagram og likevel ha en tilstedeværelse, sier Valen-Utvik.

Hun mener det kan være en fordel å holde på bloggen, også av strategiske årsaker.

- Selv liker jeg blogg som plattform veldig godt, og søkemotormessig tror jeg ikke det er så dumt å ha et nav i alt det du holder på med.

Av årets Vixen-vinnere, er det kun Jørgine Massa Vasstrand, bedre kjent som «Funkygine», som driver en aktiv blogg, etter det Kampanje har klart å skaffe seg oversikt over. Den oppdaterte hun senest lørdag med en opplastning fra Youtube der hun oppsummerer kvelden der hun vant både Årets trenings-influencer og Folkets favoritt.

Les mer: Sexolog og podkast-profil Iselin Guttormsen er årets influencer: - Det har vært ganske tøft

Blogger:

Allerede dagen etter Vixen Influencer Awards hadde Jørgine Massa Vasstrand oppdatert bloggen sin. Her er hun på vei for å hente en av de to prisene hun fikk tildelt fredag kveld. Foto: Eivor Eriksen

- Har vokst opp og blitt mer moden

Det er ikke bare plattformene som endrer seg i influencerbransjen, det gjør også profilen på vinnerne på Vixen Influencer Awards. I år er halvparten av årets vinnere er over 30 år, med Fredrik Solvang som den eldste på 44. Han fikk prisen for «Årets sterke mening».

Astrid Valen-Utvik mener det er et bevis på at bransjen er i ferd med å bli voksen.

- Absolutt. Det er en bransje som har vokst opp og blitt mer moden, sier hun, og legger til at juryen også har forsøkt å finne frem til nye navn og profiler.

- Vi er opptatt av at du ikke bare skal vinne for gammel moro. Men det er noen som leverer jevnt bra over flere år, og det må belønnes, sier hun.

33-årige Iselin Guttormsen har gjort samme observasjon.

- Det har gått fra å være rosabloggere om mote skjønnhet og sminke, og det er fantastisk, misforstå meg rett. Sminke og alt det kunstneriske er flott, men jeg synes også at det er bra at det er rom for mer prat om tabubelagte temaer og at det er et større samfunnsengasjement. Influencerbransjen har enorm makt og det er jeg veldig glad for å si, sier hun til Kampanje.

Årets influencer tror bloggen er død: - Vi nordmenn er late