Fredag kveld samles hundrevis av norske Instagram-profiler, bloggkjendiser, Youtube-stjerner og podcast-profiler til fest på Vixen Influencer Awards, som i år foregår på Gamle Logen i Oslo. 

Det skal kåres vinnere i 15 kategorier som spenner fra «Årets gullpenn» til «Årets sterke mening» og «Folkets favoritt.» Den gjeveste prisen er nok likevel «Årets influencer» der finalistene er en av Norges aller første bloggstjerner Emile Nereng, podkast-profil Iselin Guttormsen, Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset, modell Rawdah Mohamed og Youtuber Hanna-Martine Slåttland Baller.

Les også: Her er finalistene til årets Vixen Awards

Størst oppmerksomhet fikk nok likevel datteren til prinsesse Märtha Louise og nå avdøde Ari Behn, 16 år gamle Leah Isadora Behn. Med sine 58.000 følgere har Behn det siste året gjort det stort på Instagram under makeup-brukeren @leahhhbeauty. Hun var nominert i kategorien «Årets influencer beauty». 

Kveldens første pris gikk til Jenny Skavlan (35) i kategorien «Årets influence – mote» til stor applaus, men hylene kom enda tettere da det ble klart at Leah Isadora Behn gikk helt topps og tok hjem prisen for beste skjønnhetsinfluencer.

- Herregud. Takk til alle som her og som støtter meg og som følger meg på TikTok og andre steder og takk til juryen, herregud. Også må jeg takk mamma og pappa som alltid har støttet meg og sagt jeg kan få til hva som helst, sier Behn.

Stolt mamma:

Prrinsesse Märtha Louise fulgte godt med på datteren under kveldens Vixen Award. Her den stolte mammaen da kveldens yngste prisvinner, 16-årige Leah, gikk opp på den røde løperen. Foto: Eivor Eriksen.

To priser til Funkygine
Prisene i Vixen Awards er kåret av en jury (se juryens medlemmer lenger nede i saken) med unntak av «Folkets favoritt» der publikum stemte frem treningsprofil Jørgine Massa «Funkygine» Vasstrand (32) gikk til topps. Vasstrand fikk også prisen for nettopp «Årets influencer - trening og helse», mens Sara Emilie Tandberg (28) fikk prisen «Årets influencer – livsstil». Årets interiørinfluencer heter Camilla Bakken (31), mens den tidligere superbloggeren, som senere sluttet med skrivingen, Emilie Nereng (25), er tilbake i toppen som årets mat-influencer. 

Helene Myhre (22) ble kåret til «Årets influencer – reise og friluftsliv, mens den beste underholdningsinfluencereen ble Oscar Westerlin (23).

Årets influencer hva gjelder bærekraft ble gitt til Hanne Lene Dahlgren (35), men «Årets gullpenn» ble tildelt Trygve Skaug (36). Business-prisen gikk til Eveline Karlsen (29), mens «Årets sterke mening» gikk til NRK-programleder Fredrik Solvang (44).  

Ryddedronningen på TikTok, Liv Gravdahl (32) kunne gå hjem med prisen «Årets stjerneskudd», mens Tinashe Williamson (36) ble «Årets forbilde».

- Mye moro og mye heder
Til å kåre årets vinnere er det Astrid Valen-Utvik som har vært juryleder. Hun er til daglig sosiale medierådgiver i Valen-Utvik. Til Kampanje kunne juryleder fortelle følgende før prisutdelingen. 

- Forhåpentligvis blir det mye moro og mye heder og ære til flinke influencere som jeg tror er litt sulteforet på denne typen oppmerksomhet ettersom det ikke ble noe i fjor. Dette fortjener de, sa Astrid Valen-Utvik til Kampanje. 

Et lite skår i gleden for arrangøren var at landets kanskje mest kjente influencer Sophie Elise boikottet hele prisutdelingen. 

Les også: Sophie Elise boikotter Vixen: - Orker ikke føle meg dritt

Få med deg hva juryen sier om boikotten her. Her kan du se et videointervju med juryleder Astrid Valen Utvik og jurymedlem Janne Monsen Tveit fra nettstedet 730.no.