Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes startet #hunspanderer i 2015, før metoo-bevegelsen hadde sett dagens lys.
- Det er rart å tenke på det nå, men da var ikke likestilling på agendaen i like stor grad, sier Sunde.
Målet deres var å bruke fakta og litt humor for å få i gang samtalen om den ubevisste kjønnsdiskrimineringen i arbeidslivet. Etter hvert tok arbeidet deres en annen form.
- Vi opplevde at det var mye interesse, men at det var lite som var forskningsbasert og virksomhetene hadde ikke peiling på hvordan de gjorde det internt og hva de skulle gjøre for å bli bedre, sier Sunde.
I 2018 bestemte de seg derfor for å utvide arbeidet og ta inn hele mangfoldsaspektet, og ett år senere var Equality Check født.
- Tanken er å tilrettelegge for at alle kan bruke stemmen sin for å dra samfunnet i riktig retning og skape transparens. Både for å feire og trekke frem de bedriftene som gjør det bra, og samtidig øke omfanget rundt forbedringsområdene vi vet finnes, men som vi ikke vet omfanget av, sier Ringnes.
Equality Check kan helt enkelt forklares som en slags Trip Advisor for arbeidsmarkedet der ansatte kan vurdere virksomheten de jobber i på likestilling, mangfold og muligheter.
- Dette er også informasjon arbeidslivet er interessert i. De vil attrahere talenter og da må man skape arbeidsplasser som er mest mulig attraktive. For å få til det må man ha arbeidsplasser som er åpne og inkluderende og som ivaretar talentene.