Får monopol på Telenor-reklame – overtar Talkmore fra Try

Se det første resultatet av det helt ferske samarbeidet mellom Pol og Talkmore her.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Try sendte Telenor-eide Talkmore ut i kulda før jul i fjor da reklamebyrået fikk konkurrenten Telia på kundelisten. Dermed måtte Talkmore ut på byråjakt mot sin vilje.

Les mer: Try og Telia sender Talkmore ut på byråjakt: - Kom som en overraskelse

Det har ikke manglet på interesse i Byrå-Norge. Hele 14 byråer har kjempet om å få Talkmore på kundelisten, men valget falt til slutt på Try-eide Pol, som dermed har klart å sikre seg hele Telenor-porteføljen på kundelisten.

Markedsdirektør Karianne Salicath i Talkmore forteller at de absolutt ikke hadde et ønske om å samle alt hos ett byrå da de satte i gang denne pitsjen.

- Vi kjørte en prosess i Talkmore litt uavhengig av resten av Telenor. Etter en grundig prosess havnet vi likevel hos Pol, men hos et annet team enn de som jobber med Telenor. Vi ønsket noe som var tilpasset Talkmores behov, som forstår lavpriskategorien, er lettbeinte og som kan fungere i et samarbeid med oss, sier hun til Kampanje.

Les også: To ganger gull til Aller Media og Talkmore

Har ikke truffet blink

Kontrakten med Pol ble inngått før sommeren, omtrent et halvt år etter at avtalen med Try gikk ut.

- Hvordan har perioden uten reklamebyrå vært?

- Vi hadde allerede produsert materiell, så det fungerte helt fint, sier Salicath.

Nå har Talkmore og Pol lagt en helt ny kommunikasjonsplan for merkevaren.

- Vi har jobbet med alle elementene som skal forme vår nye kommunikasjonsplattform, og det er veldig annerledes enn det vi har gjort i Talkmore tidligere. Dette er en kategori hvor det er vanskelig å stikke seg ut. Det er mye støy. Vi må tenke smart og prøve å by på litt underholdning, samtidig som vi får frem fordelene våre. Vi har også behov for å stå sterkere ut visuelt.

Selv om Talkmores tidligere reklamekampanjer med emosjonelle historier på TV har blitt godt likt, har de slitt med å levere på tydelig avsenderidentitet og tydelige differensiatorer ifølge Salicath.

- Det prøver vi å gjøre noe med nå.

Satser på eventyrlig reklame

Monika Augustsson blir kundeansvarlig for Talkmore i Pol.

- Det er en skikkelig tillitserklæring å bli valgt i sterk konkurranse med så mange byråer. Det er alltid en utfordring å skille seg ut i en verden der alle aktørene snakker om dekning og pris, som tross alt er det viktigste for forbruker. For oss ble det viktig å finne en stil som skiller seg positivt ut fra konkurrentene, som bygger Talkmores identitet og skaper oppmerksomhet. Pre-testene viser at vi er på sporet, sier hun.

I den nye reklamefilmen tas vi med inn i Talkmores nye, eventyrlige verden.

- Vi ønsker at kommunikasjonen skal bli gjenkjent og husket i lang tid. Vi må kunne snakke om relevante problemstillinger for kundene, uten at det blir kjedelig og generisk. I vårt nye konsept må vi kunne vekke oppmerksomhet, med sjarme, varme og en god dose humor. Dette fant vi i Talkmores eventyrlige verden. Her går vi tilbake til fremtiden, sier kreatørene Thea Emanuelsen og Anders Holm i Pol.

Filmen er produsert av Einar Film med Stian Johansen som regissør.

Får monopol på Telenor-reklame – overtar Talkmore fra Try