To ganger gull til Aller Media og Talkmore: - Jeg er superfornøyd

Også OMD var med på vinnerlaget. Se oversikt over alle medieprisvinnerne her.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Årets Mediaforum ble en digital affære der prisene i årets konkurranse ble delt ut på en digital livesending på Facebook. Det var derfor en spent jurygeneral, Sten Bråthen, fra Mediacom som kunne ønske velkommen til årets prisutdeling.

Totalt var det 16 finalister som kjempet om gull i kategoriene «Mediestrategi», «Mediekreativitet», «Mediekanal» og «Mediekampanje», men til slutt var det Talkmore som ble den store vinneren av årets mediepriser.

- Dette er stor stas! Det er alltid gøy å vinne priser, og ikke minst med dette spennende caset, sier markedssjef i Talkmore Karianne Salicath.

Ifølge juryen lå Talkmore «alene i tet hele veien» og arbeidet ble kalt et «ekstremt spennende case som både var kreativt og hadde god bruk av data.»

- Det er veldig hyggelig. Vi liker å jobbe innsiktsbasert, og setter pris på tett samarbeid med mediehus og byrå, sier Jannicke Riise i markedsavdelingen i Talkmore. 

Med seg på laget hadde Talkmore mediehuset Aller Media og deres Concept Store. På byråsiden jobber mobilselskapet med OMD. Talkmore tok hjem gullet for kampanjen «Play more with Talkmore» i kategoriene «Mediekampanje» og var i tillegg en av finalistene i kategorien «Mediekreativitet», uten å nå helt opp.

- Hva er spesielt med «Play More With Talkmore»-kampanjen? 

- Vi ga Aller en veldig åpen brief uten noen form for føringer foruten overordnede KPI'er. Vi utfordret dem på å øke avsenderidentiteten på annonsene våre, samt kunnskap og vurdering om oss som merkevare. Avsenderidentitet er det som tidligere har vært en utfordring for oss, i en bransje med veldig tøff konkurranse. Løsningen de kom opp med, i tett samarbeid med oss som kunde og OMD, var kjempespennende og helt unik, sier Riise. 

- Tidligere i år ble dere sendt ut på byråjakt da Try gikk til Telia. Har dere fått nytt reklamebyrå?

- Ja. Vi har fått nytt byrå og kan snart presentere første kommunikasjonsuttak, sier hemmelighetsfull Jannicke Riise. 

Her kan du se et videointervju med jurygeneral Sten Braathen fra Mediacom. 

- En seier vi deler

Annonsøren Talkmore og Aller Media Concept Store vant gull med kampanjen «Play More With Talkmore» i kategoriene «Mediekanal» og «Mediekampanje» og dermed kunne også mediebyrået OMD slippe jubelen løs. 

- Åpenbart helt fantastisk. En seier vi deler i aller høyeste grad med kunden vår Talkmore som har vært supertøff og turt å pløye litt ukjent mark i forhold til hvordan de leker med sin egen merkevare, sier Anniken Aas-Jakobsen, kundedirektør i OMD.

- At jeg tok med meg to gull i mediepriskategoriene er jeg superfornøyd med, sier Martin Wenstad Janssen i Aller Media til Kampanje.

Se filmen med de to vinnerne her:

DNB: - Takknemlige for anerkjennelsen

DNB vant gull i kategorien «Mediekreativitet» for Kapitalgapet, som juryen hyllet for å være «i særklasse». I tillegg vant banken den gjeve priesen «Årets annonsør».

- Vi har vært nominert hvert år siden prisen ble etablert, men dette er første gang vi vinner årets annonsør. Det setter vi utrolig stor pris på og er takknemlige for den anerkjennelsen. Vi satt ekstra stor pris på at juryen trakk frem helheten i arbeidet vårt, at vi deler mye i fagmiljøet og utfordrer det tradisjonelle trekantsamarbedet, sier markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, til Kampanje.

- Både gull i mediekreativitet, sølv i mediestrategi og årets annonsør er stor stas, og det er til syvende og sist totalen vi er opptatt av, fortsetter markedsdirektøren.

Nå er det pensjonsgapet som er i fokus forteller Lemoen Lunde. 

- Nå har vi stort fokus på å gjøre kvinner oppmerksomme på pensjonsgapet, og lanseringsfilmen er første uttak på dette. Den har blitt godt tatt i mot og vi har igjen sett kurven for nye kvinnelige fondssparer, passere nye mannlige fondssparer, og økt pensjonssparing. Så hun investerer fortsatt, sier markedsdirektøren.

Les også: Alarmklokkene ringte i DNB - gikk til Beyonce for å få kvinner til å kjøpe aksjer

På spørsmål om hvorfor markedsdirektøren tror DNB gjør det så bra i priskåringen trekker Lemoen Lunde frem både innstillignen deres og måling av alt de gjør.

- Vi er sterkt innsiktsdrevet og organisert for å kunne jobbe integrert på tvers av kanaler og virkemidler, og måler alt, alltid. I tillegg etterstreber vi hele tiden å sette og forene kommersielle mål og samfunnsansvar, som gir en ekstra kraft og motivasjon i arbeidet vårt. Men viktigst av alt er innstillingen til markedsgjengen som virkelig brenner for å gjøre positiv forskjell med markedsføringen, sier hun.

Jubler for gull:

DNB vant gullmedalje i kategorien mediekreativitet for «Kapitalgapet». Banken vant også prisen årets annonsør under Mediaforums prisutdeling fredag. - Det setter vi utrolig stor pris på, sier markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB (i midten). Foto: Eivor Eriksen.

Her kan du se medaljefordelingen i årets mediepriserAller Media på byråtoppen

Plassering Byrå Gull Sølv Bronse Totalt
1. Aller Media Concept 2     2
2. Try 1 1   2
3. Red Dentsu 1     1
4. Schibsted Partner   1 1 2
5. IUM   1   1
5. Vizeum   1   1
5. Egmont People   1   1
8. PHD     1 1
8. TV 2     1 1
           

To ganger gull til Aller Media og Talkmore: - Jeg er superfornøyd