Tim Nilo slutter i Zenith – Publicis finner ny sjef i Aller Media

- Det var en vanskelig beslutning, sier Nilo. Se hva han skal gjøre her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er endringer på gang i det minste av de to mediebyråene i Publicis-gruppen. Tim Nilo har nemlig bestemt seg for å forlate Zenith, byrået som han har ledet de siste to årene.

- Det har vært veldig givende og spennende og jeg er veldig glad for de to årene jeg har hatt med teamet og det vi har fått til, sier Nilo til Kampanje.  

- To år var ikke så lenge i en ny byrålederjobb, eller?

- Nei, men samtidig har vi også oppnådd de målene vi satte før jeg startet. Vi har nådd flere milepæler også er det alltid sånn at timingen for et jobb-bytte aldri er helt ideell, men for min del var det riktig å gå videre nå, sier Nilo.

Det blir absolutt veldig trist å forlate Zenith og det har vært en vanskelig beslutning. Tim Nilo

Skal jobbe med oppstartselskaper

Tim Nilo kom til Zenith fra Facebook som han var med å bygge opp i Norge fra starten. Han var en av nettgigantens aller første ansatte i Norge. Han sier han «slutter helt etter eget ønske», men vil fortsatt være tilknyttet Publicis som rådgiver i det gruppen kaller sin strategisatsing, Strategic Studio.

- Det blir absolutt veldig trist å forlate Zenith og det har vært en vanskelig beslutning. Jeg har sinnssykt stor respekt for mange av fagpersonene i Publicis og Zenith og ikke minst har jeg blitt veldig glad i teamet mitt.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg skal jobbe med oppstartselskaper og egne prosjekter. Jeg har noen selskaper jeg har investert i og noen styreverv som jeg skal bruke mer tid på også kommer det kanskje noe nytt også, sier Nilo.

Nilo er blant annet involvert i oppstartselskapene Inzpire.me og Venture Factory.

Tar over som sjef:

Camilla Halleraker blir den nye sjefen i Zenith. Hun kommer fra Aller og vender dermed tilbake til Publicis hvor hun skal jobbe tett med blant andre Martin Grøndahl og Publicis-sjefen, Peder Mittet.

- En mulighet jeg bare måtte takke ja til

Den nye sjefen i Zenith blir en tidligere Publicis-kjenning. Den som tar over etter Nilo blir Camilla Halleraker som tidligere har jobbet i Starcom i seks år blant annet som digitalsjef. Nå vender hun tilbake til Publicis-familien i en ny lederjobb. Halleraker starter i jobben første desember, og ser frem til oppgaven.

- Dette var en mulighet jeg bare måtte takke ja til. Det har blitt gjort en fantastisk jobb med å løfte i Zenith de siste årene, og den store satsingen på samarbeid på tvers av Publicis åpner helt nye muligheter. Dette gleder jeg meg til å videreutvikle sammen med våre kunder. I et stadig mer fragmentert mediemarked står annonsørene ovenfor andre valg enn de gjorde tidligere, men målet til kundene våre er det samme; å drive lønnsom butikk. Dette er kjernen i hva Zenith skal levere på og en utfordring som trigger meg, sier Halleraker.

Hun kommer sist fra stillingen som leder for programmatisk annonsesalg i Aller Media, der hun har vært de siste tre årene. 

Les også: 

Roser gamlesjefen

Halleraker tar over et byrå med omlag 20 medarbeidere, som blant annet rådgir Canal Digital, Clas Ohlson, Bilia, Brynild Gruppen, Findus og Essity, men hvor stor andel av omsetningen på nesten 1,3 milliarder kroner Zenith står for vil ikke toppsjefen i Publicis Norway fortelle.

- Omsetningen kan jeg dessverre ikke dele, men Zenith er i en god posisjon som utfordrer, samtidig som man har sterk tilhørighet til et større miljø med alt det gir av tilgang på kompetanse, teknologi og skala. Og at vi har fortsatt store ambisjoner for Zenith trenger ingen lure på, sier Peder Mittet som er leder for Publicis-byråene i Norge.

I den nye ledelsen av Zenith får Halleraker med seg Martin Grøndahl som har vært i byrået i seks år og som fortsetter i rollen som nestsjef.

- Med Camilla Halleraker får Zenith en offensiv og erfaren leder, som skal bygge videre på det momentet vi har skapt med Zenith de siste par årene. Her har teamet gjort en enestående jobb. Zenith vinner nye kunder, markerer seg i konkurranser og plasserte seg på forrige RECMA-ranking foran mange av de mer etablerte byråene i byen, fortsetter Mittet.

- Var det viktig for deg å få en leder som tidligere har jobbet i Publicis til å ta over jobben?

- Det viktigste var selvsagt å finne rett person, og jeg tror faktisk det er første gang vi henter noen tilbake. Samtidig er kultur ekstremt viktig for oss, og vi rekrutterer gjerne internt når det er mulig. Sånn sett hadde Camilla et fortrinn her sammenlignet med folk vi ikke har jobbet med tidligere. Hun er ikke bare en dyktig fagperson, hun også en kultur-bygger som vi helt klart gleder oss til å få tilbake til Tollbugata.

- Nilo har vært byråleder i bare to år og byrået har som du sier i pressemeldingen vært inne i et godt driv.  Er det synd å miste Nilo etter så kort tid?

- Det er vel litt som Rune Paulseth i Facebook sa, da Tim sluttet der: Flinke folk har man bare til låns. Tim Nilo har gjort en god jobb for Zenith, og byrået er i dag i en helt annen form enn da han startet – takket være både Nilo og Martin Grøndahl som har vært lederduo, teamet i Zenith og støtten fra Publicis Media. Nå ønsker jeg Nilo lykke til videre i et miljø hvor han vil utvikle seg videre, og ser samtidig frem til felles prosjekter gjennom Strategic Studio, sier Publicis-sjefen.

Tim Nilo slutter i Zenith – Publicis finner ny sjef i Aller Media