Forsvarer førsteplassen som Årets teknologi- og designbyrå

BYRÅPROFIL 2024: Try Dig tar førsteplassen, mens Unfold gjør et byks opp på pallen.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I fjor brakdebuterte Try-huset med sitt teknologimiljø Try Dig med en førsteplass i kategorien «Årets teknologi- og designbyrå» i Byråprofil. Den gode formen fortsetter for Try Dig som ender opp med sin andre seier på rad.

- At vi tar det to år på rad er helt rått, sier teknologisjef Martin Jensen i Try Dig.

- Hva er suksessoppskriften?

- Det er flinke folk. Vi har de beste folkene!

Les også: Try setter ny rekord i Byråprofil: - Fallhøyden blir større og større

- Viser at det ikke var tilfeldig

Try-konsernet gikk sammen med Pearl Group i pandemiåret 2020 for å satse på IT-løsninger og kreativ markedsføring for e-handel. Snaue to år senere ble alliansen oppløst og Try overtok alle aksjene. Selskapet ble samtidig døpt om til Try Dig.

Tidligere har Try-konsernet vært representert av design- og teknologibyrået Try Apt i denne kategorien, men i 2023 tok Try Dig over for søsterbyrået i undersøkelsen. 


- Vi var ikke på listen før vi vant i fjor. Det å klare å holde på førsteplassen, viser at det ikke bare var tilfeldig og at det vi gjør fungerer over tid, sier Martin Jensen. 

I år som i fjor er det Netlife som er nærmest seierherren, men bak disse to skjer det store endringer.

Unfold er blant årets vekstvinnere og klatrer helt til tredjeplass. Det gjør altså et realt byks på tabellen sett opp mot 2023. Det gjør også Forte Digital, som har sikret seg en plass på topp fem-listen.

Halogen, Eggs og Bakken & Bæck ryker alle ut av topp fem-listen i år.

Teknologisjefen i Try Dig tror det kan være vanskeligere å bygge merkevare som et teknologibyrå.

- Det er en mer mekanisk og mye mer anbudsbasert rbansje. Det vi har fokusert på, er langsiktig vekst. Vi skal ikke bare bygge én ting, men få den til å skape vekst og konverteringer for kundene våre.

Byråprofil arrangeres for 35. gang i regi av Kampanje og Kantar. Formålet er å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører, samt styrkeforholdet mellom byråene.

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets teknologi- og designbyrå» på Byråprofil 2023Try Dig holder på førsteplassen – Unfold med kjempebyks

Plassering Byrå Fjorårets plassering
1. Try Dig (1)
2. Netlife Design (2)
3. Unfold NY
4. Knowit Experience (4)
5. Forte Digital NY

Et byrå får betegnelsen NY hvis det ikke var inne på topp fem-listen i fjor.

Byråprofil 2024: Fakta om undersøkelsen

Byråprofil har vært gjennomført blant norske annonsører siden 1970-årene. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene. I år er Byråprofil gjennomført av Kantar i samarbeid med Kampanje for 35. gang. Undersøkelsen inkluderer fem byråtyper; Reklame, PR, mediebyråer, content/performance, teknologi/digital tjenestedesign og event.

Respondentene vurderer alle byråer under ett, og alle respondenter har således kunnet vurdere alle typer av byråer. Kun de som er involvert i kjøp av ulike typer byråtjenester, eller har god kjennskap til markedet, får vurdere byråer innenfor en gitt «byråklasse» som for eksempel reklamebyråer, mediebyråer etc.

Et byrå må ha minst 20 vurderinger for å komme med i rangeringen. Det er ingen grense for hvor mange byråer man kan vurdere. Kravet er som tidligere at man må kjenne godt/noe til et byrå for å kunne evaluere det. Det holder altså ikke å kun kjenne navnet på et byrå.

Totalt 64 byråer er med i målingen, og 60 byråer hadde nok antall vurderinger til å bli rangert.

Bak rangeringen i Byråprofil 2023 ligger 5.796 byråvurderinger og over 23.184 svarresponser.

Rangeringen gjøres med bakgrunn i en beregnet indeks bestående av byråenes omdømme og kjennskap i markedet hvor omdømme betyr desidert mest. Byråets omdømme følger Kantar sin globale og veldokumenterte tilnærming (TRI*M) for denne type målinger og måles ved fem omdømmerelaterte spørsmål. I tillegg vektes resultatene som ligger bak totalrangeringen i forhold til andelen kunder/ikke-kunder som har svart for hvert byrå.

For alle byråklasser må man ha hatt en byråinntekt på 30 millioner kroner eller mer siste kalenderår for å bli målt. Alle byråer må ha lagt bak seg et helt driftsår (12 mnd.). Byrået må ha synlige/ tydelige rikskunder i kundeporteføljen.

Forsvarer førsteplassen som Årets teknologi- og designbyrå